20.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Ukrajinci: Mislite da ruski narod ne treba patiti zbog sankcija? Pogledajte...

VIDEO Ukrajinci: Mislite da ruski narod ne treba patiti zbog sankcija? Pogledajte ih! Slave vojnike koji odlaze ubijati!

Najnoviji prizori iz regije Kursk na zapadu Rusije prikazuju civile uz rub ulice kako kliču i mašu Putinovim vojnicima koji u konvoju tenkova i kamiona kreću u borbu u Ukrajinu.

Ukrajinsko ministarstvo obrane koje je objavilo snimku na Twitteru ističe kako je ona dokaz da ovo nije samo Putinov rat.

‘Ovo je i njihov rat. Prečesto se čuje da obični Rusi ne bi trebali trpjeti zbog sankcija. Naposljetku, Putin je, a ne oni, taj koji je započeo rat.’

‘U ovom videu stanovnici regije Kursk veselo pozdravljaju ruske vojnike koji odlaze pljačkati, silovati i ubijati Ukrajince’, piše u opisu videa.

Na snimci se vidi narod koji maše zastavama i navija – jedan iz mase nosi trenirku s natpisom SSSR na leđima, a tu je i dijete koje maše ruskim vojnicima odjeveno u kopiju uniforme.

Putin je trenutno fokusiran na istok Ukrajine, što bi mogao biti pokušaj da pro-ruske separatističke pokrajine osvoji prije 9. svibnja – kada Rusija obilježava Dan pobjede nad nacističkom Njemačkom 1945. – kako bi uspjeh mogli proslaviti na godišnjoj paradi u Moskvi.

Nove satelitske snimke tvrtke Maxar Technologies objavljene u nedjelju ujutro pokazuju gotovo 13 kilometara dugu kolonu artiljerije kako gmiže kroz grad Veliki Burluk, a prema analitičarima, kreće prema Lugansku i Donecku.

Ruske snage povukle su se prošlog tjedna s ključnih pozicija oko Kijeva uslijed snažnog ukrajinskog otpora i vjeruje se kako rade na pregrupiranju radi velike nove ofenzive na Donbas, piše Jutarnji list.

Najnovije

Još iz rubrike