26.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Ukrajinci javljaju da su Rusi upotrijebili neku vrstu otrova u Mariupolju

Ukrajinci javljaju da su Rusi upotrijebili neku vrstu otrova u Mariupolju

Pukovnija Azov kaže da su ruske trupe koristile neku vrstu kemikalije bačenu iz drona: oni koji su pogođeni imaju zatajenje disanja, vestibulo-ataktički sindrom.

“Prije otprilike sat vremena ruske okupacijske snage upotrijebile su otrovnu tvar nepoznatog podrijetla protiv ukrajinske vojske i civila u gradu Mariupolju, koja je bačena s neprijateljske bespilotne letjelice”, objavili su na Twitteru.

Rusija je upotrijebila “nepoznatu tvar”

Rusija je upotrijebila “nepoznatu tvar” u ključnom lučkom gradu Mariupolju, rekla je predsjednica parlamentarnog odbora za integraciju Ukrajine u EU.

Ivana Klimpuš dodala je da je Rusija “najvjerojatnije” upotrijebila “kemijsko oružje” u napadu, a neke žrtve imaju “zatajenje disanja”, prenosi Sky News.

U twitu, Klimpuš je ponovila pozive na uvođenje naftnog embarga Rusiji kao odgovor na napad.

Tijekom rata u Ukrajini, britanski i američki obavještajni dužnosnici upozoravali su da postoji “ozbiljna zabrinutost” da bi Rusija mogla upotrijebiti kemijsko ili biološko oružje.

Iako je potpisan uz Konvenciju o kemijskom oružju iz 1997., koja joj zabranjuje razvoj, korištenje ili skladištenje, još uvijek se zna da ih je Rusija koristila.

Sky News nije mogao provjeriti tvrdnje Ivane Klimpuš.

Najnovije

Još iz rubrike