24.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Zločini u regiji Kijev: Najmanje 1222 mrtvih, identificirano 500 osumnjičenih

Zločini u regiji Kijev: Najmanje 1222 mrtvih, identificirano 500 osumnjičenih

Ukrajinski službenici za provođenje zakona već su identificirali 1222 osobe ubijene u regiji Kijev kao rezultat ruske agresije od 24. veljače.

Kako prenosi Ukrinform, to je izjavila glavna tužiteljica Ukrajine Irina Venediktova u eteru britanskog TV kanala Sky News.

“Od jutros (10. travnja – ur.) Već smo izbrojali 1.222 smrtna slučaja samo u Kijevskoj regiji”, rekla je.

Prema riječima Venediktove, službenici za provođenje zakona otvorili su 5600 kaznenih postupaka za ruske ratne zločine u Ukrajini, a već je 500 osumnjičenih za te zločine.

“Jedan slučaj može uključivati ​​ubojstvo civila ili uništavanje civilne infrastrukture. U drugom slučaju može biti na desetke ili stotine nedjela”, rekla je glavna tužiteljica.

Venediktov je izvijestila da ukrajinski službenici za provođenje zakona imaju mnogo konkretnih činjenica o počinjenju ratnih zločina u svakoj regiji i svakom gradu.

Također je napomenula da Mariupolj ne govori samo o ratnim zločinima, već i o zločinima protiv čovječnosti.

Kako je izvijestio Ukrinform, početkom travnja od ruskih osvajača oslobođeni su Irpinj, Buča, Hostomelj i cijela Kijevska regija. U oslobođenim gradovima i selima zabilježena su masovna ubijanja ruskih civila od strane Rusa.

Najnovije

Još iz rubrike