20.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Srbija se naoružava, Vučić: Preko reda ćemo kupiti Bajraktare, kupujemo Rafale, za...

Srbija se naoružava, Vučić: Preko reda ćemo kupiti Bajraktare, kupujemo Rafale, za 2-3 dana vidjet ćete i naše najmoćnije oružje

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u nedjelju je najavio nabavu borbenih bespilotnih letjelica “Bajraktar” od Turske. Kazao je i kako već neko vrijeme s Francuzima pregovara o kupnji 12 novih borbenih aviona tipa “Rafale.”

“Tražio sam u razgovoru od prije dva dana od predsjednika Turske Erdogana ‘Bajraktare’ i dobio obećanje da ćemo ih preko reda moći kupiti i uvrstiti u oružje Vojske Srbije”, izjavio je u nedjelju na Pasuljanskim livadama nakon završene vojne vježbe “Vatreni štit 2022”, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

On je istaknuo kako je vojska države kojoj je na čelu sada puno jača, a najavio je i da će vojska i dalje morati osnaživati helikopterske jedinice i bespilotne letjelice – dronove.

Najavio je i da će u utorak ili srijedu biti predstavljeno novo naoružanje koje će biti do sada najmoćnije oružje koje Srbija ima.

“U utorak ili srijedu dobrodošli ste vidjeti ponos srpske vojske”, rekao je Vučić ne želeći precizirati o kojem je naoružanju je riječ.

Na pitanje kako komentira navode francuskih medija prema kojima je Srbija zainteresirana za kupnju 12 novih borbenih aviona tipa “Rafale”, Vučić je rekao da već godinu dana o tome s njima pregovara. S još jednom zemljom u tijeku su pregovori o kupnji 12 polovnih Rafalea, rekao je Vučić, prenosi dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike