29 C
Zagreb
Naslovnica Sport Ona brani za hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju. Atraktivna Stephanie izvodi čudesa s...

Ona brani za hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju. Atraktivna Stephanie izvodi čudesa s loptom i još je k tome polugola

Stephanie Bukovec rođena je u Kanadi, ali brani za hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju

Hrvatska je saznala svoje protivnike u grupi Svjetskog prvenstva. Ždrijebom je odlučeno da će se Vatreni sastati s Marokom, Kanadom i Belgijom.

U Kanadi živi veliki broj Hrvata, koji će 27. studenog imati veliku dilemu: Hrvatska ili Kanada? A s tim će se pitanjem boriti i Stephanie Bukovec, 26-godišnjakinja koja brani za Ženski nogometni klub Split i hrvatsku reprezentaciju.

Njezin pokojni otac Boris rođen je u Sloveniji, a baka u Dalmaciji. Ipak, Stephanie ne briljira s hrvatskim jer je živjela s mamom Helen, koja je inače – Poljakinja. Slobodno možemo reći da je Stephanie naša verzija Kevina Kuranyija, legendarnog njemačkog reprezentativca koji je imao mađarske, panamske i brazilske korijene.


Sportska obitelj

Dolazi iz sportske obitelji, stariji brat Matthew bavi se košarkom, dok je starija sestra Natalie nogometna trenerica na sveučilištu. Njezina blizanka Sophie je profesionalna odbojkašica na pijesku te predstavlja Kanadu, dok se Stephanie odlučila za Hrvatsku.

U nogometu je već dugi niz godina, sa svega 15 godina zarađivala je od freestyle nogometa, a u od hrvatskih nogometaša najdraži joj je – Ante Rebić.

Nakon studiranja u Americi, Stephanie je igrala nogomet na Islandu, Švedskoj i Nizozemskoj, a onda se skrasila u Splitu, što je drugi put da nastupa za taj klub. Imala je i jednu sezonu u velikanu Ajaxu, ali se ubrzo vratila u Hrvatsku.

Stephanie će tako 27. studenog uživati u predstavi njezinih zemalja, a za koga će navijati zna samo ona, piše net.hr.

Najnovije

Još iz rubrike