14.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Zašto vas mačka iznenada ignorira?

Zašto vas mačka iznenada ignorira?

Mačke su nježne, razigrane i vole se maziti, a nerijetko će vam skočiti i u krilo na porciju maženja. Međutim, što ako vas vaša mačka iznenada počne izbjegavati? Je li se u vašem domu pojavio neki problem ili se zasitila vašeg društva? Je li u pitanju neki problem ili se samo zasitila vašeg društva?

Ovo su razlozi zbog kojih bi vas mačka mogla ignorirati:


Došlo je do promjene u rutini

Mačke su robovi navika, a nemate pojma koliko se pridržavaju svojih rutina. Čak i najmanje promjene mogu ih izbaciti iz ravnoteže i izazvati stres. Te promjene uključuju dolazak novog člana obitelji ili ljubimca u kuću, preuređenje ili preseljenje u novi dom.

Mogla bi im zasmetati i promjena parfema ili deterdženta. Naime, jaki mirisi izuzetno smetaju mačkama.


Mačka se opušta i ne želi da joj smetate

Moguće je da je vašoj ljubimici potrebno malo samoće. Ako vam djeluje nezainteresirano za maženje i igru, možda se samo želi opustiti nasamo. Ako je ovo u pitanju, potražit će vas čim se zaželi društva.

Došlo je do pogoršanja mačjih osjetila

Ako mačka ne može vjerovati svojim osjetilima, postaje nepovjerljiva prema cijelom svijetu, pa i prema svom vlasniku. Najbolje bi bilo provjeriti s veterinarom ako sumnjate na to da mačka ima problema s osjetilima.


Mačka je neraspoložena

Baš poput svojih vlasnika, mačke mogu biti neraspoložene i izbjegavati društvo. Možda ste vi razlog neraspoloženja jer mačke imaju odlično pamćenje i mogu vam zamjeriti ako ste se prema njima ponijeli onako kako im nije odgovaralo, piše index.hr.

Najnovije

Još iz rubrike