20.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Rusi koji su kopali rovove kod Černobilja imaju još godinu dana života

Rusi koji su kopali rovove kod Černobilja imaju još godinu dana života

Ruski vojnici koji su kopali utvrde u blizini nuklearne elektrane Černobil nemaju više od godinu dana života, kazao je ukrajinski ministar energetike Herman Haluščenko.

“To je teška sudbina i okrutan kraj za ruske vojnike koje ubijaju vlastiti zapovjednici”, objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane na Twitteru, prenoseći izjavu ministra.

Ruske snage u prvom danu rata zauzele su nuklearku u Černobilju, no Ukrajinci su uspjeli preuzeti kontrolu nad nuklearnom elektranom.

Ukrajinske vlasti objavile su ranije ovog tjedna video snimljen dronom koji prikazuje napuštene ruske vojne položaje, uključujući prazne jame i rovove, u blizini nuklearne elektrane Černobilj, prenosi N1.

“Rusi su naredili svojim vojnicima da kopaju utvrde blizu nuklearne elektrane Černobilj u radioaktivnoj Crvenoj šumi u ožujku 2022. godine”, objavila je ukrajinska vojska na Twitteru.

Ukrajinska državna nuklearna kompanija Energoatom potvrdila je izveštaje da su ruske trupe kopale rovove u najzagađenijem dijelu černobiljske zone isključenja, dobivši tako “značajne doze” radijacije.

VIDEO Černobilj iz zraka, Rusi su kopali rovove u najzagađenijem dijelu zone isključenja, dobivši tako “značajne doze” radijacije

Najnovije

Još iz rubrike