29 C
Zagreb
Naslovnica Sport VIDEO Otac Petre Marčinko izazvao skandal pa dobio "po nosu": Šuti, nisu...

VIDEO Otac Petre Marčinko izazvao skandal pa dobio “po nosu”: Šuti, nisu ti ovo juniori!

Nakon poraza njegove kćeri, obrušio se na suca i njenu protivnicu te pritom nije birao riječi.

Najveća nada hrvatskog tenisa Petra Marčinko (16) na turniru vrijednom 80.000 američkih dolara u portugalskom Oeirasu prekinula je niz od 25 pobjeda porazom u osmini finala, ali u centru pažnje završio je njen otac Vjeko, koji se posvađao sa sucem i potom suparnicom svoje kćeri.

Naime, mađarska tenisačica Dalma Galfi (97. na svijetu) svladala je Petru 6:0, 4:6, 6:4 i njenom ocu su proradile emocije te će, sasvim sigurno, nakon prospavane noći razmišljati drugačije nego u afektu.

Kod 4:4 u trećem setu hrvatska tenisačica imala je nekoliko prilika za break i u jednom trenutku zatražila je provjeru servisa smatrajući da lopta nije bila u polju, no sudac je odbio to učiniti. Logično, protivnica nije reagirala jer joj je to išlo u korist.

Nakon tog trenutka, Petra je izgubila sljedećih šest od mogućih sedam poena, a u konačnici i meč. Poslije kojeg je otac Vjeko počeo vikati na suca: – Jesi li ponosan na sebe? Ima 16 godina i varaš je. Sramotno. Ovo je gore suđenje nego u juniorskoj konkurenciji.

Igra na prvom 80.000 dolara vrijednom turniru i prevare je. Što ću joj reći? Želim ispriku! Dok je sudac prešutio situaciju, mađarska tenisačica nije: – Šuti, ovo nije juniorska konkurencija.

Poslije su još raspravljali, no Galfi je ostala smirena i novinarima objasnila staloženo sve skupa i zapravo ohrabrila Petru: – Njen otac želio je pobjedu, to je normalno. Učit će na svojim pogreškama. Što se pak oca Vjeke tiče, u sve se umiješao i supervizor turnira pa bi mogla uslijediti kazna, koja bi se odrazila i na Petru. Ako zbog nikoga, zbog nje bi se trebao suzdržati takvih scena…, piše vecernji.hr.

Najnovije

Još iz rubrike