19.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U sklopu najnovije akcije policije i USKOK-a uhićeno je 20-ak osoba

U sklopu najnovije akcije policije i USKOK-a uhićeno je 20-ak osoba

U sklopu najnovije akcije policije i Uskoka jutros je na širem zagrebačkom području, zbog sumnji u počinjenje niza prevara s nekretninama, uhićena 21 osoba.

Najveći dio uhićenja, kako neslužbeno doznajemo, obavljen je u ranojutarnjim satima na području Zagreba, a osumnjičenike se tereti da su prevare počinili u sklopu zločinačkoga udruženja, zbog čega je predmet u nadležnosti Uskoka.

Akciju su zajedno planirali policajci iz Službe općega kriminaliteta PU zagrebačke te Uskoka, a kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, kao prvookrivljeni u čitavom slučaju, odnosno navodni vođa zločinačkoga udruženja, osumnjičen je K. M. (65) kojemu ovo nije prvi puta da je osumnjičen za prevare sa stanovima.

K.M. je naime prije više od deset godina bio optužen u poznatom slučaju nekretninskih prevara zajedno s J. B. Nakon održanoga suđenja J.B. je 2013. bila nepravomoćno osuđena na 9 godina zatvora dok je K.M. dobio 4 godine i 10 mjeseci zatvora.

Prema presudi K.M. je bio osoba koja je za J. B. pribavljala podatke o nekretninama koje su kasnije fiktivno prodavali građanima te im na prevaru uzimali novac.

PUZ: U tijeku je provođenje dokaznih radnji na više lokacija

O uhićenjima se tijekom poslijepodneva oglasila i Policijska uprava zagrebačka.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode finalizaciju kriminalističkog istraživanja usmjerenog na više osoba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela prijevara s nekretninama u sastavu zločinačkog udruženja.

Tijekom jutra na području Policijske uprave zagrebačke uhićena je 21 osoba nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje, a u akciji sudjeluje 75 policijskih službenika. Također, na širem zagrebačkom području je u tijeku provođenje dokaznih radnji, na više lokacija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene osobe predati pritvorskom nadzorniku te će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, priopćeno je, piše Jutarnji list.

Najnovije

Još iz rubrike