21 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno O čemu je Božinovićev nasljednik i prijatelj premijera Katičić razgovarao s protagonisticom...

O čemu je Božinovićev nasljednik i prijatelj premijera Katičić razgovarao s protagonisticom ključne korupcijske afere koja potresa HDZ

Odnosi između Andreja Plenkovića i Davora božinovića zahladili su jer Plenković ništa nije znao o tajnom nadzoru Josipe Rimac ni o uhićenju Darka Horvata u aferama koje su uzdrmale njegovu vladu. Plenković želi spriječiti ponavljanje takvog scenarija dovođenjem Katičića, opterećenog sastancima s Josipom Rimac i optužbama za pritiske na zviždačicu Maju Đerek u resoru Državnih nekretnina, piše Nacional.

Nacional je koncem proteklog tjedna od čak triju neovisnih izvora doznao da se glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, inače blizak prijatelj premijera Andreja Plenkovića i prema nekim neslužbenim najavama njegov kandidat za ministra unutarnjih poslova umjesto Davora Božinovića, nedavno dvaput sastao s bivšom državnom tajnicom i gradonačelnicom Knina Josipom Rimac. Josipa Rimac nalazi se pred najmanje dvije ozbiljne optužnice u jednoj od najvećih korupcionaških afera otkrivenih prošlih godina u kojima je Plenković premijer.

Cijeli tekst je u Nacionalu.

Najnovije

Još iz rubrike