11.1 C
Zagreb
Naslovnica Sport Beusan za SK: Hajduk je oštećen, a Jović je hrabar

Beusan za SK: Hajduk je oštećen, a Jović je hrabar

Oko sokolovo, Mateo Beusan, za Sport Klub analizirao je derbi između Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu koji je završio bez golova.

Za suđenje glavnog suca Frana Jovića iz Zagreba imao je jedan pridjev, a to je – neuvjerljiv.

“Jović je sudio vrlo neuvjerljivo, iznenađujuće za njegov renome, došao je do druge kategorije Uefe, s ovim suđenjem vani ne bi prošao.”

Beusan smatra kako je Jović trebao ostati pri svojoj odluci kada je prvo dosudio kazneni udarac za Hajduk zbog starta Mihaela Žapera na FIlipu Krovinoviću.

“18. minuta, Jović sudi penal za Hajduk pa je to na intervenciji VAR-a promijenjeno. On je najbolje vidio tu situaciju, zašto se VAR uključio nakon dvije minute? Ali, nakon VAR-a on pobija svoju odluku, za mene nevjerojatno. Postoji dobra snimka, vidi se da je Krovinović udaren u nogu, netko tko imalo igra nogomet to zna i tu nema nikakve dvojbe”, rekao je Beusan za Sport Klub.

Potom je naveo situaciju iz 30. minute. Jović je nakon ponovljene snimke utvrdio da je Ferro nagazio Kristijana Lovrića i dosudio penal, a Lovriću je poništio drugi žuti karton. Penal je izveo bivši igrač Hajduka Mijo Caktaš i promašio cijeli gol.

“U takvoj utakmici davati drugi žuti zbog navodnog simuliranja Lovriću, oprostit ćete mi, ali za to treba imati velika mu*a, sad je to ispalo pogrešno, tu je VAR ispravno odlučio. Ispravno je što je dosudio kazneni udarac i maknuo drugi žuti karton”, objasnio je Beusan.

Nije mu jasno ni zašto je Ferro dobio žuti.

“Po meni je to potpuno pogrešno, kakav karton Ferru, kakvo gaženje, takvih gaženja ima na utakmici 500, dovoljna je kazna penal, ispravio si i u redu je, idemo dalje”, pojasnio je.

Istaknuo je i ponašanje Hajdukovog Emira Sahitija prema publici.

“Sahiti, da je onako reagirao prema njemu kao sucu (Joviću, op. a.) što bi poduzeo? Samo postavite takvo pitanje. Provocira domaću publiku, ali nema on pravo odgovoriti, nije dovoljna kazna verbalno upozorenje, minimalna kazna je opomena da zna da u idućoj utakmici to ne smije raditi”, smatra Beusan.

Jović je pri kraju prvog poluvremena imao problema s uređajem za komunikaciju.

“Imao je tu strahovitu nesreću, ali ni tu nije pametno istupio, u 43. minuti da mu komunikacija puca, prvi put ideš pa vidiš da ne ide, ali zašto se stavljaš u fokus javnosti. Mogao je pričekati do drugog poluvremena, i sad mi pričamo samo o suđenju u prvom poluvremenu, to nije poanta suđenja.”

Zaključio je i “da nije bilo VAR-a sedam dana bi se još pričalo o ovom derbiju.”

“VAR je najbolje što se moglo dogoditi u ovom stoljeću nogometu, treba zahvaliti Gianniju Infantinu i Zvonimiru Bobanu. VAR je postavljen da bi pomogao sucu da ima drugu šansu da vidi i da bude suđenje pravednije i nogomet pošteniji.”, piše sportklub.hr.

Najnovije

Još iz rubrike