28.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Tko je Severinin novi suradnik Azis? Rođen je u zatvoru i u...

Tko je Severinin novi suradnik Azis? Rođen je u zatvoru i u braku je s muškarcem

Severina je prije nekoliko dana objavila svoju novu pjesmu i spot na YouTubeu. Pjesma se zove Fališ mi, a izvodi je u duetu s Azisom, popularnim bugarskim folk pjevačem. No tko je zapravo Severinin novi suradnik?

Azis, pravim imenom Vasil Trojanov Bojanov, u Bugarskoj je velika zvijezda, a prije pet godina The New York Times uvrstio ga je na listu 25 svjetskih glazbenika koji donose nove muzičke trendove. Rođen je u Bugarskoj, u zatvoru za žene, u kojem je njegova majka bila jer je prodavala uvezenu odjeću prije pada komunizma, a ovaj homoseksualac romskog podrijetla od rođenja je bio obilježen da bude “drugačiji”, piše The New York Times.

Kasnih 90-ih pojavio se na glazbenoj sceni sa svojim prepoznatljivim bugarskim turbofolkom, takozvanom čalgom, a u roku od dvije godine rasprodao je najveći stadion u Bugarskoj. Na samom početku svoje karijere često je nastupao odjeven u žensku odjeću s perikom na glavi.

S perikom je nastupao i na Eurosongu 2006. godine, kao prateći vokal Mariane Popove koja je nastupala s pjesmom Ostavi me da placha, a osvojili su 17. mjesto u polufinalu i nisu uspjeli ući u finale natjecanja.

Azis se u međuvremenu podvrgnuo estetskom zahvatu presađivanja dlaka na prsima kako bi izgledao muževnije. Bugarski pjevač je u braku je s Nikolajem Kitaetsom, a sretan ljubavni život inspiracija mu je za njegovu umjetnost. Sa Severinom, s kojom je snimio aktualni duet Fališ mi, još se nije uspio upoznati, a videospot i glazbene dionice su zbog pandemije snimali odvojeno, piše index.hr.

Najnovije

Još iz rubrike