24.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Na istom mjestu gdje su početkom godine preminula tri mladića, u Smokvici...

Na istom mjestu gdje su početkom godine preminula tri mladića, u Smokvici se dogodila nova nesreća: ‘Sreća da sam živ’

Vozač koji se zabio u isti bor kao i mladići koji su naposljetku od posljedica nesreće i preminuli, govori kako suvozač, da ga je bilo, ne bi preživio nesreću

O kobnom zavoju na Korčuli u mjestu Smokvica već smo pisali, a povod nije mogao biti gori – smrt trojice mladića početkom ove godine. Raspravljalo se o tome je li to bila greška vozača, jesu li vozili prebrzo ili je taj zavoj problematičan sam po sebi.

Oglasili su se u nekom trenutku i iz Hrvatskih Autocesta (HAC), no zaključak nije donesen. U svakom slučaju, na istom mjestu, u isti bor zabio se krajem ožujka još jedan vozač, no na svu sreću ostao je živ.

Kako govori za Dubrovački, 27. ožujka u ranim jutarnjim satima sletio je s ceste i čudo je da je živ.

“Kupio sam novi automobil, nemam još osjećaj za njega, ne znam koliko sam vozio. Nisam siguran je li na cesti bila rosa ili iglice od bora, iznenadila me malo i okuka, zavoj te lomi, čini se da nije toliko oštar i zabio sam se u bor”, kaže.

“Bilo bi dobro posjeći taj bor odmah kraj ceste, da nema bora auto bi produžio u šumu, zaustavilo bi ga granje. Naravno, sve je stvar sreće, nitko ne može garantirati što bi se dogodilo, ali za ovakve situacije bila bi velika prednost da bora nema”, dodao je potom.

Redakciji je poslao i fotografije vozila pa zaključio da je netko s njim sjedio na suvozačkom sjedalu, danas ga ne bi bilo, piše rtl.hr.

Fotografije pogledajte OVDJE

Najnovije

Još iz rubrike