4.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ukrajinski ministar vanjskih poslova zahtijeva razorne sankcije Rusiji nakon masakra u Buči

Ukrajinski ministar vanjskih poslova zahtijeva razorne sankcije Rusiji nakon masakra u Buči

Nakon masakra civila od strane Rusa u Buči, ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba zatražio je da G7 odmah uvede nove razorne sankcije Rusiji.

Kako prenosi Ukrinform, Kuleba je priopćio na Twitteru.

“Masakr u Buči bio je namjeran. Rusi imaju za cilj eliminirati što više Ukrajinaca. Moramo ih zaustaviti i izbaciti. Zahtijevam nove razorne sankcije G7 SADA”, napisao je Kuleba.

Napomenuo je da bi to trebao biti embargo na naftu, plin, ugljen, zatvaranje svih luka za ruske brodove i robu te isključenje svih ruskih banaka iz međunarodnog platnog sustava SWIFT.

Raniji izvještaji govorili su da je masovna grobnica pronađena u Buči, prigradskom gradu sjeverozapadno od glavnog grada Ukrajine Kijeva, gdje je pokopano gotovo 300 ljudi, s desecima leševa koji su ostali na ulicama, od kojih su neki bili vezanih ruku.

Mihajlo Podoljak, savjetnik predstojnika Ureda predsjednika, objavio je fotografiju civila koje je ruska vojska strijeljala u regiji Kijev i pozvao međunarodne partnere da uvedu embargo na energetske resurse iz Rusije i zatvore luke za ruske brodove.

Šokantna svjedočanstva iz Buče: Bježali smo i naletjeli na ruski oklopnjak. Uslijedio je masakr

Najnovije

Još iz rubrike