28.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Johnson o Buči i Irpinju: Nikakve dezinformacije Kremlja ne mogu sakriti istinu;...

Johnson o Buči i Irpinju: Nikakve dezinformacije Kremlja ne mogu sakriti istinu; Putin je očajan, njegova invazija propada

Nikakve dezinformacije iz Kremlja ne mogu sakriti istinu o ubijanju civila u Ukrajini, rekao je britanski premijer Boris Johnson, piše BBC.

Slike iz grada Buča nakon povlačenja ruskih snaga pokazuju opsežna razaranja i tijela koja leže na ulici, od kojih su neki s rukama vezanim na leđima.

Slične slike su se pojavile i iz susjednog grada Irpinja.

Rusko ministarstvo obrane opovrgnulo je da su njegove snage u Buči oštetile bilo kojeg civila i nazvalo fotografije “još jednom produkcijom kijevskog režima za zapadne medije”.

Napisavši na Twitteru, premijer je rekao: “Grozni napadi Rusije na nevine civile u Irpinu i Buči još su dokaz da Putin i njegova vojska čine ratne zločine u Ukrajini.

“Nikakvo poricanje ili dezinformacije iz Kremlja ne mogu sakriti ono što svi znamo da je istina – Putin je očajan, njegova invazija propada, a ukrajinska odlučnost nikada nije bila jača.”

Potresno svjedočanstvo iz Buče: Gledajte mi smo Rusi.. Došli smo da vas oslobodimo. Onda je naša kuća počela gorjeti…Bacili su ga na koljena i pucali mu u glavu

VIDEO Novi užasi iz Buče: U podrumu su pronađeni zavezani civili, brutalno likvidirani

Zelenskij objavio fotografije iz Buče: To bi trebale vidjeti majke ruskih vojnika. Vidjeti kakve su gadove odgojile. Ubojice, pljačkaše, koljače

VIDEO U Irpinju su Rusi strijeljali žene i djevojke, a zatim ih pregazili tenkovima

Najnovije

Još iz rubrike