Dinamo savladao Hrvatski dragovoljac koji je igrao u ukrajinskim bojama

Rutinski i bez previše potrošene snage igrači Dinama su osvojili tri boda u ogledu 29. kola HT Prve lige. Na domaćem terenu Dinamo je s 2:0 pobijedio Hrvatski dragovoljac, posljednju momčad na prvoligaškoj ljestvici.

Sasvim hrabro su utakmicu otvorili gostujući igrači te je u uvodnih 20-ak minuta Hrvatski dragovoljac bio opasniji, a posebne su probleme Dinamu radili Frigan i Karrica.

Ipak, najbolju šansu u prvom poluvremenu je imao Dinamo, a udarac Andrića zaustavio je gostujući vratar Šubarić. Kada nije zabio tom prilikom, Andrić je bio precizan odmah na startu drugog poluvremenu te je u 46. minuti doveo Dinamo u vodstvo.

U nastavku se Hrvatski dragovoljac ispuhao i više nije prijetio kao u prvih 45 minuta. Dinamo je rutinski čuvao prednost. U 77. minuti je Emreli pogodio okvir vrata, a u 81. je pobjeda potvrđena. Veliki dio posla napravio je Martin Baturina, a Smolčić je pogodio vlastitu mrežu za konačnih 2:0 vodeće momčadi na ljestvici HT Prve lige, piše HNTV.

HT Prva liga, 29. kolo: Dinamo – Hrvatski dragovoljac 2:0 (Andrić 46./Smolčić 81.-ag)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Umjesto u standardnoj crnoj kombinaciji, nogometaši Hrvatskog dragovoljca ovu su prvenstvenu utakmicu odigrali u žuto-plavim dresovima, bojama ukrajinske zastave. Uz to, dres su krasili i detalji tradicionalne ukrajinske narodne nošnje.

Hrvatski dragovoljac postao je prvi klub u Europi koji je na takav način pružito potporu Ukrajini koja trpi rusku invaziju.

– Znajući što su sve hrvatski dragovoljci i njihove obitelji prolazile početkom 90-ih godina, u vrijeme Domovinskog rata, željeli smo na neki način pružiti podršku, ali i pomoći Ukrajincima koji sada prolaze isto što i mi nekada. Dogovorili smo s proizvođačem da za iduće dvije prvenstvene utakmice prilagodimo naše dresove ukrajinskim bojama, ali i da u suradnji sa zagrebačkim Crvenim križem prodajom dresova skupimo simboličan, ali važan iznos za pomoć obiteljima iz Ukrajine koji su sigurnost pronašli u Zagrebu, rekao je predsjednik Hrvatskog dragovoljca Marinko Perić.

Share This Article