29 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Will Smith je napustio filmsku Akademiju

Will Smith je napustio filmsku Akademiju

Glumac Will Smith napustio je američku Akademiju filmskih umjetnosti i znanosti nakon što je na dodjeli Oscara ošamario komičara Chrisa Rocka, piše Variety.

“Iznevjerio sam povjerenje Akademije. Ostalim nominiranima i pobjednicima sam uskratio priliku da slave i budu proslavljeni zbog svog izvanrednog rada”, stoji u izjavi glumca.

“Napuštam svoje članstvo u Akademiji i prihvatit ću sve buduće posljedice koje će Odbor smatrati prikladnima”, dodao je priznajući da je njegov čin zasjenio samu Akademijinu dodjelu nagrada.

“Popis onih koje sam povrijedio je dug i uključuje Chrisa, njegovu obitelj, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve prisutne i svjetsku publiku kod kuće”, napisao je Smith.

Podsjećamo, glumčeva ostavka uslijedila je nakon incidenta na Oscarima kada je Smith ustao iz gledališta i na pozornici ošamario Chrisa Rocka. Naime, voditelj se našalio na račun Willove supruge Jade Pinkett Smith, koju je usporedio s G.I. Jane, akcijskom junakinjom iz istoimenog filma, koju je 1997. Demi Moore glumila obrijane glave.

Screenshot YouTube

Producent Oscara Will Packer otkrio je kako je policija bila spremna uhititi Smitha odmah nakon incidenta, no tvrdi kako je Rock ponavljao da je dobro i kako ne želi da se nešto poduzme.

Will Smith se prethodno objavom na svom Instagramu ispričao Rocku.

“Nasilje u svim njegovim oblicima je otrovno i destruktivno. Moje ponašanje na dodjeli Oscara bilo je neprihvatljivo i neoprostivo. Šale na moj račun dio su posla, ali šala o Jadinom zdravstvenom stanju bila je prevelika za mene i reagirao sam emotivno”, napisao je između ostaloga glumac, piše index.hr.

Najnovije

Još iz rubrike