29 C
Zagreb
Naslovnica Sport Srna posjetio Poljud i pričao o ratu, ždrijebu i borbi za titulu...

Srna posjetio Poljud i pričao o ratu, ždrijebu i borbi za titulu u HNL-u: ‘To u Ukrajini neće nikad zaboraviti Dinamu i Hajduku’

Darijo Srna je posjetio Poljud i razgovarao s novinarima o brojnim temama

Legendarni hrvatski nogometaš i bivši kapetan naše reprezentacije, Darijo Srna (39) posjetio je dom “svog” Hajduka Poljud i pritom s novinarima razgovarao o aktualnim temama.

Srna je do nedavno živio u Ukrajini, gdje je radio kao sportski direktor Šahtara, no nakon početka rata morao je napustiti zemlju i sada se nalazi u svojoj domovini.

“Iz jednog doma se vratiš u drugi,nažalost, iz rata kao izbjeglica. Treći puta u životu napuštam dom, Ali dobro, treba biti pozitivan. Došao sam ovdje javiti se predsjedniku Hajduka i svim ljudima uključenima u humanitarni rad. Pomogli su uz Dinamo koji je dočekao preko 80 djece iz akademije i primio ih stvarno lijepo. Zaustavili su se tu u Splitu gdje treniraju svaki dan. Hajduk je dao sve uvjete kakve su imali i u Ukrajini. Djeca su jako sretna, ja sam jako zahvalan i Dinamu što ih je primio kada su došli i sada Hajduku koji je stvarno napravio nešto fenomenalno. Nikad im to nitko iz Ukrajine neće zaboraviti”, rekao je Srna na početku.

Legendarni Vatreni nije mogao izbjeći pitanje o ždrijebu svjetskog prvenstva, koji će se održati u petak predvečer:

“Nije važno koga ćemo izvući i s kim ćemo igrati. Hrvatska je pokazala da je druga na svijetu i da može sa svima igrati.”

‘To je užitak za gledati’

Srna je na kraju komentirao klub u kojemu je ponikao, Hajduk, koji ove sezone napada titulu u HNL-u

“Vratio sam se kući, tu gdje sam krenuo. Svaki put se naježim kada ovdje dođem. Dvije moje ljubavi su Hajduk i Šahtar, naravno uz Neretvu iz Metkovića. Prekosutra navijamo za Hajduk u utakmici koja će vjerojatno odlučiti u kojem smjeru će ići prvenstvo (op.a. Hajduk u nedjelju igra s Osijekom). Već je kada se Hajduk sedam kola prije kraja bori za naslov prvaka je pozitivan znak, toga već dugo nije bilo i što se tiče prvenstva, daj Bože da tako ostane. Užitak je to za gledati – pobijediš prvog, izgubiš od osmog. To je ono što nam je falilo zadnjih 15 godina, dobra konkurencija”, rekao je Srna i zaključio:

“Ja navijam za Hajduk, nadam se da je kup naš i borimo se za prvaka.”, piše net.hr.

Najnovije

Još iz rubrike