24.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Kosnica, Dobri dom: Izgorio objekt blizu pučke kuhinje, vatrogasci našli tijelo

Kosnica, Dobri dom: Izgorio objekt blizu pučke kuhinje, vatrogasci našli tijelo

Požar u napuštenom objektu u ustanovi Dobri Dom u Velikoj Kosnici buknuo je u noći na petak. Radi se o jednoj od podružnica ustanove čiji je osnivač Grad Zagreb i koja pruža socijalnu skrb građanima, pišu 24sata.

Buknuo je požar u napuštenom objektu unutar ustanove Dobri dom u Velikoj Kosnici u petak oko 4.44 sati, potvrdili su iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Vatrogasci su u izgorenom objektu pronašli tijelo. Kako su iz 24sata doznali, izgorjela je napuštena baraka koja se nalazi stotinjak metara od pučke kuhinje i skloništa za beskućnike.

Na intervenciju su izašla dva vatrogasna vozila s devet vatrogasaca.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević posjetio je jutros gradsku ustanovu Dobri dom, odnosno prihvatilište za beskućnike i pučku kuhinju u Velikoj Kosnici te je izrazio žaljenje zbog ove tragedije.

Samo prihvatilište i pučka kuhinja nisu bili zahvaćeni požarom.

Ustanova Dobri dom pruža pomoći socijalne skrbi građanima u socijalno zaštitnoj potrebi poput prehrane u pučkim blagovaonicama, dostava toplog obroka u kuću starijih i nemoćnih, pomoć u mliječnoj hrani za djecu od 0-12 mjeseci i pomoć u obiteljskim paketima.

Priprema obroka za potrebe pučkih blagovaonica odvija se u Poslovnoj jedinici ‘Termički blok Kosnica+. Gotovi obroci potom se prevoze u pučke blagovaonice u kojima se dijele sugrađanima u potrebi.

Ustanova je počela s radom prije 18 godina, a u to vrijeme su podijelili 29,2 milijuna obroka u pučkim balgovaonicama, 2,6 milijuna obroka dostavljeno je u domove starijih i nemoćnih, 298 000 prehrambenih paketa podijeljeno je obiteljima u Programu pomoći u obiteljskim paketima, 68 000 paketa mliječne hrane podijeljeno je obiteljima s djecom u starosti od 0-12 mjeseci.

Više od 170 000 obroka podijeljeno je tijekom pandemije COVID-19 i potresa interventnim službama i zdravstvenim ustanova koje su uključene u javno zdravstvene aktivnosti s ciljem sprječavanja zaraze SARS CoV-2 virusom. Jelovnici za potrebe Ustanove planiraju se 14 dana unaprijed. Namirnice koje se koriste za svakodnevnu pripremu obroka moraju svojom kvalitetom odgovarati važećim zakonskim propisima i pravilnicima o kvaliteti robe i namirnica u prometu te moraju biti ispravno deklarirane, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike