4.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ahmetović: Prema Filipoviću i Ćorić izgleda kao dobitnik Nobela za ekonomiju

Ahmetović: Prema Filipoviću i Ćorić izgleda kao dobitnik Nobela za ekonomiju

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović komentirala je N1 Studiju uživo s Igorom Bobićem mogućnost odlaska ministra gospodarstva Tomislava Ćorića iz Vlade. Ahmetović smatra da Ćorić treba otići, ali ne tako da ga zamijeni još gori. Čak i Ćorić, kojeg Ahmetović vrlo često i prilično oštro kritizira, bolji je kandidat od čovjeka koji se spominje kao njegova moguća zamjena, Davora Filipovića, smatra ona.

“Sudeći prema napisima u medijima, vidim da se razmišlja o njegovom odlasku. Prilično sam zabrinuta. Ako je točno da će ga zamijeniti Davor Filipović, doći ću u vrlo neugodnu poziciju i morati zamoliti premijera ‘ostavite nam Ćorića’. Čak i Ćorić, pored ovog kandidata, izgleda kao dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju. On će i sam otići u jedno subotnje ili nedjeljno jutro. Najbolje bi bilo kad bi ga netko drugi zamijenio ili kad bi cijela Vlada otišla”, govori Ahmetović.

Na pitanje znači li to da je čak i sadašnji ministar bolji od Filipovića, Ahmetović kaže: “Ako govorimo o kompetencijama u pogledu ekonomije, sigurno. Ako govorimo o šteti koju je nanio rukovodeći energentskim sektorom, onda govorimo o najvećem štetočini otkad je RH samostalna zemlja. Očekujem njegov odlazak, ne na ovakav način, da ga zamijeni još lošiji. Očekujem da snosi sankcije za sve ono što je napravio na štetu hrvatskih građana. Mislim na to da odgovara za sva nedjela za koja ga se tereti. Vidite da iz mjeseca u mjesec isplivava nova afera iz sektora koji vodi Tomislav Ćorić.”

Ahmetović je nabrojala i afere koje se vežu za aktualnog ministra, a istaknula je slučaj LNG broda za koji kaže kako je nezakonit. Ona kaže i kako joj je drago “da je i Andrej Plenković shvatio da smo bili u pravu kad smo zagovarali izgradnju kopnenog terminala, a ne plutajućeg”.

Opasno je kaže kada se izvrću teze i nju se proglašava zagovornikom ruskog plina, a, kako kaže, tražila je veći kapacitet neruskog plina. “Širenje propagande od strane HDZ-a i možebitno huškanje na one koje proglašavaju ruskim zagovornikom pa i mene… Postavljam pitanje HDZ-u: Hoće li se smatrati odgovornim ako ja doživim neki verbalni ili, ne daj Bože, fizički napad? Ja se ne bojim nikoga, najmanje HDZ-ovih kriminalaca, ali neka se zapitaju na koji način iznose informacije u javnost”, kaže Ahmetović dodajući da je HDZ-ova propaganda u rangu “putinovske, miloševićevske”, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike