28.1 C
Zagreb
Naslovnica Sport SP Katar22: Kladioničari daju najviše šanse Brazilu, evo kako po njima stoji...

SP Katar22: Kladioničari daju najviše šanse Brazilu, evo kako po njima stoji Hrvatska

FIFA će pred ždrijeb za Svjetsko prvenstvo objaviti nove, svježe rankinge najboljih nogometnih reprezentacija prema kojem će se formirati jakosne skupine. Hrvatska će doživjeti pad od jednog mjesta te će ždrijeb dočekati na 16. mjestu s obzirom na to da će Vatrene preskočiti Urugvaj nakon uspješne kampanje u južnoameričkim kvalifikacijama.

Bez obzira na mali pad na ljestvici naša reprezentacija će biti u drugoj jakosnoj skupini. To znači da se u grupi nećemo moći susresti sa Švicarskom, Urugvajem, Danskom, Meksikom, Njemačkom, SAD-om i Meksikom. Ono što je bitno naglasiti jeste činjenica da će do izvlačenja skupina biti poznato 29 od 32 sudionika Mundijala.

Hrvatska na 11. mjestu

Naknadno će postati poznata preostala tri sudionika, jer će Wales dočekati boljeg iz dvoboja Ukrajine i Škotske za koji još nije sigurno kada će se odigrati, Peru čeka boljeg iz ogleda Australije i UAE te bolji iz susreta momčadi koje će iznjedriti kvalifikacije Oceanije i CONCACAF-a.

Dok cijeli nogometni svijet željno iščekuje ždrijeb, kladionice su ažurirali svoje koeficijente reprezentacija s najboljim šansama za osvajanje Mundijala.

Hrvatska se prema kladionicama nalazi na diobi 11. mjesta s Urugvajem te bi na jednu uloženu kunu za hrvatski trijumf u Katru dobili 67. Drugim riječima, kladionice nam u ovom trenutku ne daju prevelike šanse no to ne mora ništa značiti. Na njihovoj tablici se iza nas nalaze Poljska, Srbija i Švicarska s omjerom 1:101 te Meksiko s omjerom 1:126.

Francuzi i Englezi love Brazil

Najveće šanse za titulu, sudeći prema bookmakerima, imaju Brazil i Francuska s koeficijentima 6 odnosno 7. Iza njih su se smjestile Engleska, Španjolska, Njemačka i Argentina, a interesantno je da je Belgija koja je sve do ovog četvrtka bila prvoplasirana na FIFA-inoj ljestvici tek sedmi favorit za osvajanje s koeficijentom 12.

Sudeći po trenutnim koeficijentima kladionice kao potencijalne ‘dark horseve’ prvenstva vide Portugal, Nizozemsku i Dansku koji su se smjestili između 8. i 10. mjesta. Bookmakeri najmanje šanse za svjetsku titulu daju Kostariki i Novom Zelandu.

Kladionice će svoje prognoze zasigurno revidirati još nekoliko puta do prvenstva, a prvi će se put to dogoditi nakon izvlačenja skupina, piše RTL.

Bookmakerski koeficijenti za osvajanje Svjetskog prvenstva

6.00 Brazil

7.00 Francuska

8.00 Engleska

9.00 Španjolska

10.00 Njemačka

11.00 Argentina

12.00 Belgija

15.00 Portugal

17.00 Nizozemska

26.00 Danska

67.00 Urugvaj, HRVATSKA

101.00 Srbija, Švicarska, Poljska

126.00 Meksiko

Najnovije

Još iz rubrike