20.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Jezivo otkriće: U domu poznate aktivistice protiv pobačaja policija pronašla pet fetusa

Jezivo otkriće: U domu poznate aktivistice protiv pobačaja policija pronašla pet fetusa

Američka policija u domu aktivistice protiv pobačaja Lauren Handy, u Washingtonu, pronašla je pet fetusa. Policija je pretražila njezinu kuću nakon dojave o potencijalno opasnom biološkom materijalu.

Nakon dojave da bi se u kući aktivistice protiv pobačaja, Lauren Handy u Washingtonu mogao nalaziti potencijalno opasan biološki materijal, američka policija pretražila je njezin dom i pronašla pet fetusa.

Handy je osnivačica skupine protiv pobačaja Mercy Missions, koja je isti dan optužena za sudjelovanje u incidentu iz 2020. godine, kada je skupa s još osam aktivista upala u kliniku za pobačaje. Oborili su jednu od zaposlenica i prepriječili ljudima ulazak u kliniku.

Dvadesetosmogodišnja Handy slikana je kako sjedi ispred kuće dok istražitelji iz njezina iznose predmete u vrećicama i rashladnim uređajima, navodi The Independent.

Istražitelji su kasnije potvrdili sadržaj za The Independent, rekavši da su fetusi sada u rukama Ureda glavnog medicinskog istražitelja DC-a.

Prema navodima savezne optužnice, Handy je zakazala termin u klinici za 22. listopada 2020. pod imenom Hazel Jenkins, tvrdeći da želi pobačaj.

Kad je stigla u kliniku, grupa je “nasilno ušla u ambulantu” i oborila djelatnicu klinike koja je zadobila ozljedu gležnja.

Nije jasno jesu li osumnjičeni išta uzeli iz klinike tijekom incidenta 2020. godine ili su predmeti koje je policija zaplijenila u srijedu izravno povezani s optužnicom.

Svih devetero osumnjičenika optuženo je za urotu protiv prava i kršenje Zakona o slobodi pristupa ulazima u klinike (FACE) koji zabranjuje fizičko ometanje ili korištenje prijetnje silom za zastrašivanje ili ometanje osobe koja traži usluge reproduktivnog zdravlja, piše dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike