29 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska U Splitu "zamrznuta vlast", a Most bježi od smrzavanja i raskida vezu...

U Splitu “zamrznuta vlast”, a Most bježi od smrzavanja i raskida vezu s Puljkom

Kriza vlasti u Splitu se nastavlja. Gradonačelnik Ivica Puljak danas je ostao bez podrške Mostovih zastupnika u Gradskom vijeću. Ranije su Pametno i Možemo ‘zamrznuli suradnju’ s gradonačelnikom, ali splitski Most se odlučio ne igrati semantikom i jasno su poručili da suradnju – raskidaju.

Mostov Josip Markotić poručio je kako se “bavimo samo aferama”.

“Za nas je to frustrirajuće, mi s tim nemamo veze, mi mjesecima radimo na projektima i o tome želimo razgovarati. Dovedeni smo pred gotov čin, prekidamo suradnju. Izlaz su, po nama, novi izbori, ne samo za Vijeće, nego i za gradonačelnika. U lipnju, zajedno s kotarskim izborima. Svi smo skupa taoci ove situacije. Ovim je činom Puljak na scenu ponovno doveo Keruma i HDZ”, rekao je.

Most traži i raspuštanje Gradskog vijeća i nove izbore. Smatraju da bi se to moglo dogoditi već u lipnju, kada su izbori za gradske kotare.

“Ako Ivošević ne podnese ostavku, tražimo izbore.”

Ivana Ljulj iz Mosta govorila je o pravnom lijeku za raspisivanjem izbora. “Nedostatak kvoruma razlog je za rašpustanje, nisu nas kontaktirali u zadnjih tjedan dana niti pokušali s nama razgovarati o ovoj situaciji i zato prekidamo suradnju. Nitko nije nezamjenjiv”, kaže ona.

Podsjetimo, zbog ispada Puljkovog zamjenika Bojana Ivoševića, splitskog gradonačelnika napuštaju suradnici. Najprije su vijećnici iz stranke Pametno poručili da njegovu komunikaciju smatraju neprihvatljivom te ona već mjesecima opterećuje rad Grada i Gradskog vijeća, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike