20.6 C
Zagreb
Naslovnica Sport Legendarni srpski nogometaš pozirao u majici sa zloglasnim znakom 'Z': ''Rusija će...

Legendarni srpski nogometaš pozirao u majici sa zloglasnim znakom ‘Z’: ”Rusija će pobijediti odvratni Zapad”

Dušan Savić dao je podršku ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Proslavljeni bivši srpski nogometaš i jedna od najvećih legendi Crvene zvezde, Dušan Savić, oduševio je brojne Srbe pozirajući u majici sa zloglasnim znakom koji se može vidjeti na vojnim vozilima ruske vojske u agresiji na susjednu Ukrajinu.

Danas 66-godišnji Savić, mlađim generacijama možda poznat i po uzviku ”Duuuule Savić” iz filma ”Rane”, jedan je od brojnih Srba koji su dali podršku Rusiji u vojnoj agresiji na svoje susjede, koja traje više od mjesec dana.

Slovo ”Z” je u Ukrajini postalo simbol smrti i razaranja, a na vojnim vozilima okupatorske vojske stavlja se kao oznaka koja razlikuje rusku i ukrajinsku vojsku, koje imaju velik broj istih ili sličnih vozila.

U Rusiji je pak to slovo postalo popularno među onima koji javno daju podršku vojnoj akciji koja se pretvorila u razarajući rat s nekoliko tisuća mrtvih civila i vojnika, od kojih je velik broj onih ruskih.

Savićevi obožavatelji su oduševljeni njegovim potezom, a njegov je stav o ratu dobro poznat.

”Tko zna što će sve ispasti, ali znam da će Rusija na kraju sigurno pobijediti i da će ovaj odvratni, truli Zapad doživjeti poraz. Nažalost, mnogo nevinih ljudi je stradalo i život izgubilo, ali mislim da će se svijet poslije svega otrijezniti i opametiti”, poručio je nedavno Savić, kojeg je netko u komentarima preimenovao u Dule Zavić, piše gol.dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike