14.9 C
Zagreb
Naslovnica Sport Dalić s novom postavom protiv Bugarske

Dalić s novom postavom protiv Bugarske

Nakon 1:1 sa Slovenijom, hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Dohi čeka prijateljski susret protiv Bugarske što je posljednja provjera u ovom ciklusu.

U odnosu na dvoboj sa Slovencima izbornik Zlatko Dalić će gotovo u potpunosti promijeniti sastav i dati priliku igračima koji tada nisu startali. Kao i uvijek kad igra Hrvatska, izbornik očekuje pobjedu.

– Naš plan je bio da igraju svi koji su putovali. Ne želim, s druge strane, preopteretiti neke igrače. Imaju teške utakmice već za vikend. Nema kod nas prve i druge momčadi, ovo je Hrvatska. Želimo odigrati još jednu dobru utakmicu, ali ovaj put želimo pobijediti. Imamo dvadesetoricu igrača i trojicu vratara, svi su oni prva momčad. Sutra će dobiti priliku i vjerujem da će se nametnuti. Imamo dobre igrače koji u svakom trenutku mogu nadomjestiti one koji nedostaju, rekao je Dalić.

Hrvatski bi sastav trebao izgledati 3-5-1-1: Ivušić – Vida, Škorić, Ćaleta Car – Juranović, Moro, Pašalić, Majer, Barišić – Vlašić – Livaja.

Dvoboj je najavio i Mario Pašalić.

– Slovenija i Bugarska su ozbiljni protivnici, vjerujem da će protiv Bugara doći i rezultat. Moramo dokazati da Hrvatska ima širinu i kvalitetu. Dovoljan je motiv da se dokažemo i nametnemo izborniku s obzirom na konkurenciju ili neke ranije ozljede. Nema opuštanja, svaka utakmica je novo dokazivanje. Znam da je nekima to možda samo floskula, ali zaista je tako, rekao je Pašalić pa komentirao i formaciju s trojicom igrača u zadnjoj liniji.

– I u klubu već dulje vrijeme igram u toj formaciji, u Atalanti tijekom utakmice znam promijeniti tri, četiri pozicije, i nije mi nikakav problem na sve se adaptirati. Pokušavam dati najbolje od sebe, ono što izbornik od mene traži… Ja sam tu da ispunim sve što trener zamisli i pomognem momčadi, piše hrt.hr.

Najnovije

Još iz rubrike