21.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Beba u teškom stanju dovezena u KBC Zagreb: Ima ozljedu glave, reanimirali...

Beba u teškom stanju dovezena u KBC Zagreb: Ima ozljedu glave, reanimirali ju u vozilu Hitne, policija istražuje kako je ozlijeđena

Na području Turopolja u nedjelju oko 17.30 sati na zasad neutvrđen način došlo je do ozljeđivanja djeteta, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka.

Kako navode, djetetu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđeno. Policija provodi kriminalističko istraživanje, kratko je priopćila PU zagrebačka.

Kako doznaje Jutarnji list, dijete, a radi se o bebi staroj samo dva mjeseca, koja je u nedjelju poslijepodne dovezena na Kliniku za pedijatriju KBC-a Zagreb ima ozljedu glave te je i dalje u vrlo je teškom stanju.

Za sada je priključena na respirator jer ne može samostalno disati, a ima i edem mozga, kažu liječnici. Dodaju da još nisu utvrdili kako je nastala ova teška ozljeda.

Naime, na Rebru su zbog toga bili policijski istražitelji ne bi li se utvrdilo radi li se moguće o zlostavljanju djeteta.

Otac djeteta objasnio je da je dijete u jednom trenutku prestalo plakati te da je sam krenuo u reanimaciju te da je pozvana i hitna pomoć. Tijekom vožnje do bolnice ekipa hitne pokušala je reanimirati dijete pa se uspjela uspostaviti funkcija srca, no ne i disanja.

To je razlog što je dojenče priključeno na respirator. Nažalost, koji će ishod liječenja biti liječnici ne žele prognozirati s obzirom na oteknuće mozga. Za sad nije indiciran neurokirurški zahvat odnosno on ne bi pomogao oporavku djeteta, piše Jutarnji list.

Najnovije

Još iz rubrike