Tenk vam je u dvorištu! Rusi zauzeli kuću svjetske boksačke zvijezde i od nje napravili ‘malu vojnu bazu‘

Oleksandar Usik screenshot Youtube

Ni tri dana nakon što je napustio Ukrajinu kako bi se u inozemstvu mirno pripremao za obranu pojaseva svjetskog prvaka protiv Anthonyja Joshue, dom ukrajinskog šampiona Oleksandra Usika zauzeli su ruski vojnici.

Vijest prenosi portal Sportarena, pozivajući se na objavu boksačeve supruge Katerine. Njoj su susjedi preko Vibera dojavili da im je u dvorištu obiteljske kuće u Vorzelu kod Kijeva parkiran ruski tenk te još nekoliko manjih oklopnih vozila.

“Ku*ke, pustite ih neka žive, uništit ćemo ih uskoro”, odgovorila je Katerina susjedima, a potom kratku prepisku objavila na Instagramu, uz poruku: “Živite u mojoj kući! Nećete dugo! Don, don, don.” Sportarena je na to dodala da su Rusi pretvorili Usikovu kuću u “manju vojnu bazu”.

Usik je zemlju napustio tek nakon što je prethodno dobio dozvolu ukrajinskog ministra obrane. Točna lokacija na kojoj se priprema za drugi meč s Joshuom zasad se drži u tajnosti; BBC je objavio tek da se ne radi o Poljskoj. Ni datum još nije definiran, no promotor Eddie Hearn najavio je da će se borba gotovo sigurno održati u lipnju. U međuvremenu su 35-godišnjem svjetskom prvaku po WBA-u, IBF-u i WBO-u podršku poslala braća Kličko, koji smatraju da se meč može iskoristiti za slanje “vrlo važne poruke svijetu”.

– U ovom trenutku ne znamo ni hoćemo li za tri mjeseca još postojati. Ipak, planiram razgovarati s Oleksandrom i dati mu savjet ako se odlučiti boriti s Joshuom, da ima nekoliko posebnih poruka koje bi mogao odaslati – rekao je u razgovoru za Telegraph gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Njegov mlađi brat Vladimir kaže da je pred Usikom teška odluka, ali očekuje da će njegovo pojavljivanje u javnosti imati snažan odjek.

– Podizanje ukrajinske zastave i sviranje himne, uz jednog od najvećih ambasadora naše zemlje, mogli bi uz pravi način razmišljanja poslati pozitivnu poruku. Treba nam podrška. Molim vas, nemojte zaboraviti da branimo demokratske principe slobode i slobodnog izbora – poručio je.

Daily Mail piše da će Usik glavni dio priprema za borbu vjerojatno odraditi u Oxnardu pokraj Los Angelesa. Tamo je u prošlosti već trenirao sa sunarodnjakom Vasilom Lomačenkom, koji je odbio ponuđeni meč s Georgeom Kambososom kako bi nastavio braniti domovinu, prenose Sportske novosti.

Share This Article