26.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Djelatnici Hitne službe objavili užasavajuće fotografije s terena: "Ovdje se spašava život"

Djelatnici Hitne službe objavili užasavajuće fotografije s terena: “Ovdje se spašava život”

Djelatnici Hitne pomoći objavili su uznemirujuće fotografije s terena te na taj način apeliraju da im se odobri beneficirani radni staž. Uskoro planiraju veliki prosvjed u Zagrebu.

Na Facebook stranici Hitna uživo 194, djelatnici hitne medicinske pomoći objavili su niz uznemirujućih fotografija.

Konstantno apeliraju na ministra zdravstva Vilija Beroša, kao i na ravnateljicu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maju Grbu-Bujević, zbog neadekvatnih uvjeta rada zbog kojih, kako kažu, zaslužuju beneficirani radni staž.

”Hitna je bitna!”

”Mi smo bez vozača jer je vozač išao u prijevoz trajektom, zovemo helikopter, odlazimo pokupiti 12 po 40 kilograma teških svjetala jer helidrom nema osvjetljenje. Odlazimo na helidrom i čekamo helikopter 40 minuta. Pacijent krvari, ruku smo podvezali. Količine kristaloida koje je primio su već bile na granici maksimuma, a pacijent u hemoragijskom šoku… I neka mi netko kaže da ta razina stresa ne zaslužuje benificirani radni staž”, ističe Goran Franić u jednoj od niza uznemirujućih prizora s kojima se gotovo svakodnevno susreću.

Iz navedenih razloga, planiraju veliki prosvjed na Markovom trgu 14. travnja.

”Ovo nije ured ministra, već mjesto gdje se život spašava”, napisali su uz krvavi ”ured”.

Podsjetimo,djelatnici Hitne pomoći već godinama apeliraju na loše uvjete rada, ali i lošu komunikaciju s ministrima. Nadaju se da će se ubrzo stanje popraviti jer su jedina interventna služba u Hrvatskoj bez beneficiranog radnog staža, piše dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike