21 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Policija o dvostrukom ubojstvu u Pločama. Imamo indikacije o motivima…

Policija o dvostrukom ubojstvu u Pločama. Imamo indikacije o motivima…

Jutros oko osam sati u Pločama su ubijene dvije muške osobe, a napadač je ubrzo uhićen u Opuzenu. Ubijeni su maloljetnik i muškarac u srednjim godinama. Ubojstva su se dogodila na dvije različite lokacije. Policija je o detaljima govorila na konferenciji za medije, prenosi N1.

“U nešto više od pola sata počinitelj je uhićen. Možda je sprječena i veća tragedija od ove koja se dogodila”, rečeno je na početku konferencije.

“PU je zaprimila više dojava da se čula pucnjava. Žurno se postupalo, na lokacijama su pronađena dva mrtva tijela. Prvo je pronađen maloljetnik 2005. godište, drugi je bio 52-godišnjak. Mjesta su udaljena oko 1 kilometar zračne linije”, navodi voditelj kriminalističke policije Zoran Tikvica. “Obje žrtve su usmrćene s više hitaca”, kaže.

“Vrlo brzo smo zatvorili krug”

“U posljednjih 10 godina je na području PU DNŽ evidentirano je 12 ubojstava i sva su riješena. U Pločama su evidentirana tri ubojstva. Postojao je rodbinski odnos između jedne žrtve i počinitelja. Obojica su evidentirana u policiji, čak i po djelima s elementima nasilja. Posljednjih godina nismo imali evidencija o odnosima između žrtava. Postoji i veza između počinitelja i malodobne žrtve, na način da su roditelji žrtve jedno vrijeme bili susjedi. Evidentirano je jedno djelo prije osam godina”, rekao je Pavličević.

“Očevid još uvijek traje, a s obzirom da je počinitelj bio naoružan, možemo zaključiti da je spriječena veća tragedija. O motivima počinitelja možemo samo nagađati”, rekao je Pavličević.

“Nije bilo potrebe za zatvaranjem granica. Vrlo brzo smo zatvorili krug, upoznali smo policajce na granici kao i susjednu policijsku upravu”, dodaje.

“Učinjen je očevid nad tijelima žrtava, nad počiniteljem, oružjem i njegovim stanom. Utvrđeno je da je maloljetnik usmrćen prvi, oko 07:40 sati, dok je išao u školu. Druga žrtva je ubijena na svom radnom mjestu, oko 8 sati. Obje su žrtve ubijene s više hitaca. Slijedi autopsija i balistička istraživanja. Imamo indikacije o motivima, ali ne možemo govoriti o tome. Jedna od žrtava je brat osobe koju sumnjičimo da je počinitelj”, rekao je Tikvica, prenosi N1.

Svirepi plan: Monstrum u Pločama likvidirao svog brata, pa onda potpuno nedužnog dječaka – da se osveti dječakovom ocu

Najnovije

Još iz rubrike