4.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Milanović: Stoltenberg ostaje; Neki čelnici NATO-a nisu ni znali za pad...

VIDEO Milanović: Stoltenberg ostaje; Neki čelnici NATO-a nisu ni znali za pad drona u Zagrebu

U Bruxellesu je u četvrtak održan summit NATO-a na kojem su čelnici 30 država članica saveza raspravljali o ruskoj invaziji na Ukrajinu. Na summitu je sudjelovao i hrvatski predsjednik Zoran Milanović, a zaključeno je i da Jens Stoltenberg ostaje još godinu dana na mjestu glavnog tajnika NATO-a.

“Spominjala se regija, BiH kao zemlja koja je navodno ugrožena, ali nitko nije spomenuo Srbiju i Kosovo. Srbija ima izbore za nekoliko dana i imam dojam da je u nekoj krizi identiteta već dugo i da teško shvaćaju da su Rusi ipak samo fusnota”, rekao je Milanović nakon sastanka.

Rekao je da zasad nije predviđeno da hrvatski vojnici idu u Mađarsku.

Rekao je da je govorio i o padu letjelice na Zagreb. Kaže da neki od čelnika nisu ni znali za taj događaj.

“Neki nisu znali, vidjelo se iz pogleda. Nije to ples sa zvijezdama, ovo je malo drugačije”, rekao je Milanović.

“Poruka je bila da se to dogodilo i da je letio sad vremena iznad NATO teritorija i pao. Bez da u ikoga upiremo prstom. Razgovarao sam i s premijerom Orbanom. Dogodilo se i nadamo se da više neće. Ali to nije stvar NATO-a, na to je trebala reagirati prva država, a to je Mađarska. Drugi put se valjda neće dogoditi. Mislim da su sada ekstra oprezni, da pušu i na hladno”, dodao je.

Komentirao je i istragu je li u letjelici bilo eksploziva ili nije.

“Bavimo se onime što se događa u Hrvatskoj, istragama i nalazima centra Vučetić i priopćenjima DORH-a koji se odjednom jako zainteresirao za interes javnosti, a danima su šutjeli kada je svaki poletarac iz HDZ-a na svoj način tumačio što je palo na Zagreb i koliko je unutra bilo eksploziva. Pozivam one koji su nas danima maltretirali svojim verzijama da izađu i da nas obavijeste o najnovijem razvoju situacije, da to ja ne bih morao raditi. Očekujem da se konačno objavi nalaz Centra Ivan Vučetić. DORH se očitovao da nekoga zaštiti, a smatram da ovo nije predmet koji treba voditi DORH, nego posebno povjerenstvo. Ovo ne može završiti nikakvom optužnicom “, rekao je Milanović, prenosi N1.

Kazao je da informacije imaju MORH i Glavni stožer te da ih imaju Banožić, Plenković i on.

“Oni govore, a ja šutim. Ja nemam potpune podatke. Nije mi jasno koji su tu motivi. Možda se ljudi žele praviti važni, ne mogu to reći. Ja sam se pravio nikakav”, rekao je Milanović te odgovorio potvrdno na novinarsko pitanje radi li se o skretanju s drugih tema.

Potvrdio je da će Jens Stoltenberg ostati glavni tajnik NATO-a još godinu dana.

“Ne znam tko će ga naslijediti, ali ako želite da to bude netko iz Hrvatske onda nemojte o tome puno pričati”, poručio je Milanović.

Najnovije

Još iz rubrike