19.7 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Hajdaš Dončić: Od svibnja struja za poduzetništvo raste za 300-400 posto, a...

Hajdaš Dončić: Od svibnja struja za poduzetništvo raste za 300-400 posto, a Vlada ne radi ništa

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić u četvrtak je u Saboru rekao kako ne treba komentirati slučaj drona i navodne bombe dok ne završi istraga i da je stvaranje straha i pomutnje u javnosti jako loše.

“Ja ne znam zašto neki ljudi iz Vlade, tu mislim prvenstveno na ministra Banožića i premijera Plenkovića, imaju poriv da komentiraju nešto na ‘prvu’. Zašto to nije dobro? Prvo, bilo kakvi incidenti i ekscesi nisu dobri. Drugo, treba raditi na jačanju standarda protuzračne obrane i vidjeti što se dogodilo i zašto nije zamijećena raketa kroz zračni prostor država NATO članica. Ne znam zašto se radi ta panika u javnosti. Nemojmo dozvoliti da to makne fokus s bitnih stvari u Hrvatskoj”, rekao je Hajdaš Dončić istaknuvši kako su to korupcija i odlazak ministra iz Vlade.

“Ja ovdje ne vidim adekvatan odgovor Vlade na nadolazeću inflaciju, na poskupljenje električne energije. Od 1. svibnja će se za 300-400 posto povećati struja za poduzetništvo, udruge, gradove i općine. Ne vidim aktivan ‘napad’ Vlade, a to bi bilo da se ukine PDV na obnovljive izvore energije, omoguće subvencije za obnovljive izvore energije, to očekujem od Vlade”, rekao je Hajdaš Dončić.

Navodi kako Hrvatsku u narednom periodu očekuju problemi, a sva ova magla oko drona i što je bilo u dronu, kaže – bilo pa prošlo.

“Stupanj sigurnosti se sada digao na višu razinu. Vjerujem da se ovakvo nešto ne bi trebalo više događati.”, piše SDP.

Najnovije

Još iz rubrike