29 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Tko je glamurozna ljepotica koja je navodno iznijela 200 milijuna kuna iz...

Tko je glamurozna ljepotica koja je navodno iznijela 200 milijuna kuna iz Ukrajine?

Prije dva dana na mađarskoj je granici glamurozna supruga ukrajinskog tajkuna i političara pala s koferima punima keša. Kako su prenijeli mediji diljem svijeta, u koferima je bilo više od 200 milijuna kuna u gotovini. Novac, u američkim dolarima i eurima, primijetila je mađarska carina.

Ona je Anastasia Kotvicka, a njen suprug je bivši ukrajinski zastupnik i tajkun Igor Kotvicki.

Kotvicki je bio najbogatiji ukrajinski zastupnik, a medijima je rekao da je njegova žena izašla iz Ukrajine kako bi na sigurnom rodila njihovo dijete. Demantirao je da je u koferima imala 28 milijuna dolara i 1.3 milijuna eura.

“Sav moj novac je u ukrajinskim bankama, nisam ništa podizao”, branio se na društvenim mrežama.

U međuvremenu je obrisao sve svoje profile, a s Instagrama je nestao i profil njegove supruge.

Anastasia Kotvicka, koja je navodno putovala sa svojom majkom i dvojicom Mađara, nije javno iznosila svoju verziju događaja na granici. Kako piše ukrajinski Obozrevatelj, nije prijavila veliku sumu novca na kontrolnom punktu Vilok na izlazu iz Ukrajine, već su novac u prtljazi našli mađarski carinici. Potom je Kotvicka dala izjavu da je taj novac unijela u Mađarsku, članicu Europske unije.

Prije rata u Ukrajini živjela je prilično luksuzno. Uživala je u kupnji brendirane odjeće, krznenih kaputa i skupocjenog nakita, a voljela je luksuzne automobile.

Za 20-ak godina starijeg Kotvickog udala se prošle godine. Prije udaje bila je službenica u harkivskoj administraciji, a njen godišnji prihod je, prema pisanju stranih medija, bio 40 tisuća kuna. Nakon udaje postala je poduzetnica, osnovala je tvrtku Geos.

Kao njegova braniteljica u javnost je istupila njegova kći Violeta (24), koja je na društvenim mrežama napisala da je cijela priča lažna. Violeta, koju je Kotvicki dobio u prvom braku s rektoricom Nacionalnog sveučilišta za farmaciju Alom Kotvickom, školovala se u Švicarskoj.

Ukrajinska javnost jako je osjetljiva na mogućnost da bogataši iznesu svoj novac iz zemlje dok se ona bori protiv ruskih napadača.

Ukrajinski kazneni zakon predviđa joj kaznu zatvora od tri do šest godina.

Kotvicki navodno kontrolira ukrajinske nuklearne energetske sisteme i nalazišta uranija, a ima bliske poslovne i političke veze s bivšim ministrom unutrašnjih poslova Arsenom Avakovom. Bio je zastupnik u ukrajinskom parlamentu od 2014. do 2019. godine, piše index.hr.

Najnovije

Još iz rubrike