26.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Poznati fotoreporter Max Levin nestao je na prvoj crti bojišnice u blizini...

Poznati fotoreporter Max Levin nestao je na prvoj crti bojišnice u blizini Kijeva

Poznati fotoreporter Maksim Levin nestao je na prvoj crti bojišnice u blizini Kijeva, posljednji put je zabilježen njegov kontakt 13. ožujka u okrugu Višhorod.

O tome je za Ukrinform izjavu dao Levinov prijatelj Markijan Liseiko.

Novinar Max Levin nestao je na prvoj crti bojišnice u blizini Kijeva, rekao je Liseiko.

Prema njegovim riječima, Levin je zadnji put stupio u kontakt 13. ožujka u okrugu Višhorod. U tom trenutku bio je u zoni borbenih djelovanja s kamerom.

Liseiko je također rekao da je Levin otišao svojim automobilom fotografirati borbe 13. ožujka. Ostavio je auto u blizini sela Huta Mežihirska i otišao prema selu Moščun. S telefona mu je stigla poruka u 11:23, nakon čega se više nije javljao i nije se pojavljivao na mreži. Kasnije se doznalo da su na području gdje je Max trebao raditi, izbile prilično intenzivne borbe, tijekom kojih bi mogao biti ranjen ili zarobljen od strane ruske vojske.

Levin je rođen 1981. u Kijevskoj regiji. Radi kao fotoreporter i dokumentarni fotograf i snimatelj za mnoge ukrajinske i međunarodne publikacije, surađivao je s Reutersom, BBC-jem, TRT World, Associated Press, LB.ua, Hromadske. Njegove fotografije objavile su publikacije kao što su Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poljska, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, Korrespondent.net, ELLE, TV-24, Radio Bugarska, ukrajinski krizni medijski centar, Vatican news, Radio Svoboda (RFE/RL).

Većina njegovih dokumentarnih projekata vezana je za rat u Donbasu i Ukrajini. “Svaki ukrajinski fotograf sanja o fotografiji koja će zaustaviti rat”, objasnio je Levin. Osim novinarstva, stvorio je desetke foto i video projekata za humanitarne organizacije poput WHO-a, UN-a, UNICEF-a, OESS-a i drugih.

Ruski predsjednik Putin je 24. veljače najavio početak invazije velikih razmjera na Ukrajinu. Ruske trupe granatiraju i uništavaju infrastrukturu, provode masovno granatiranje stambenih područja ukrajinskih gradova i mjesta upotrebom topništva, raketnih granata i balističkih projektila.

Najnovije

Još iz rubrike