21 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bačić: Nismo zadovoljni procesom obnove, očekujemo da se ubrza

Bačić: Nismo zadovoljni procesom obnove, očekujemo da se ubrza

U Banskim dvorima sastali su se koalicijski partneri.

Nakon sastanka javnosti se obratio HDZ-ov Branko Bačić.

Govorio je o izmjeni izbornog zakona u BiH i legitimnoj zastupljenosti Hrvata u toj zemlji.

“Vjerujemo da će se nastaviti razgovori kako bi se listopadski izbori u BiH mogli obaviti na tragu promišljanja nas i naših sunarodnjaka u BiH”, rekao je Bačić, dodavši da je ono što se od izbornog zakona očekuje jest da svaki narod bira svoga predstavnika.

Bilo je riječi i o obnovi nakon potresa, dodao je.

“Vi znate kakav je naš stav na vladajućoj većini i na Vladi, a to je da je sama promjena na čelu resornog ministarstva napravljena s obvezom da ministar ubrza sve radnje kako bi obnova bila na tragu naših očekivanja, a očekivanja prije svega građana koji su tim potresom obuhvaćeni”, rekao je Bačić.

Ministar Tomislav Ćorić govorio je na sastanku o cijenama energenata.

“Ujedno, bilo je riječi i o izbjeglicama iz Ukrajine. Mislim da je danas u Hrvatskoj negdje oko 9000 izbjeglica evidentirano i u tom kontekstu je potpredsjednik Božinović izvijestio o aktivnostima stožera”, rekao je Bačić.

Upitan bi li se danas, kad se obilježavaju dvije godine od zagrebačkog potresa, netko trebao građanima ispričati zbog spore obnove, Bačić je rekao da je jasno da nisu zadovoljni brzinom obnove te da od resornog ministra očekuju da zajedno sa svojim timom i svim čelnicima operativnih tijela koji sudjeluju u obnovi nakon potresa da se obnova ubrza.

“Tjedan po tjedan idu novi objekti u javnu nabavu kako bi se prišlo njihovoj izgradnji ili obnovi, a ono što je važno je da je i značajan broj naših sugrađana koji su bili u alternativnom smještaju već i zbrinuti, tako da samim procesom zadovoljni nismo, ali očekujemo da su ispunjene pretpostavke da se sada dinamizira i ubrza sama obnova”, rekao je Bačić, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike