11.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Putnički avion u Kini zabio se u tlo skoro okomito, padajući...

VIDEO Putnički avion u Kini zabio se u tlo skoro okomito, padajući naglo s visine na kojoj je letio

Putnički avion koji se jutros u 6.11 sati po srednjoeuropskom vremenu srušio u Kini, u trenutku pada prevozio je 123 putnika i devet članova posade, objavila je državna televizija CCTV, agencija Xinhua, a prenijeli AFP i Reuters.

Prema internetskoj stranici Flightradar24, avion prijevoznika “China Eastern”, jednog od tri najveća avioprijevoznika u zemlji, letio iz grada Kunminga prema Gunagzhouu, da bi oko jednog sata nakon uzlijetanja nestao s radara u blizini grada Wuzhoua.

Agencije redom prenose da je avion letio najnormalnije sve dok nije naglo počeo gubiti na visini i na brzini, toliko naglo da mnogi pad, sudeći po podacima s radara, opisuju kao “skoro pa okomit”. U posljednjem trenutku što su radari još registrirali avion da je u zraku, on se već spustio na oko jedan kilometar visine, a brzina mu je iznosila oko 700 kilometara na sat.

Državni mediji objavili su snimke mjesta pada koje prikazuju potpuno uništenje letjelice usred šume u brdima i požar na mjestu pada.

Društvenim mrežama također kruži i snimka navodno s nadzornih kamera u blizini pada aviona, a koja prikazuje letjelicu koja se doista zabija skoro okomito u šumu, kako sugeriraju podaci kojima raspolaže “Flightradar24”.

No, ta snimka još nije potvrđena kao autentična, a u međuvremenu se po internetu proširilo još nekoliko navodnih snimki nesreće koje su skoro odmah raskrinkane kao krivotvorine.

Avion koji se srušio, a praktično nemoguće da je itko u avionu preživio pad, jest Boeing 737-89P, šest godina stara letjelica iz serije čiji su avioni među najprisutnijima u putničkom prometu u svijetu danas. Ovaj avion imao je 162 sjedala, 12 za biznis klasu i 150 za ekonomsku.

Odmah po rušenju aviona, prvi su na mjesto nesreće stigli vatrogasci, njih čak 117 u 25 vozila, potom i ostale službe. Kineska agencija Xinhua ubrzo nakon nesreće prenijela je direktnu zapovijed generalnog tajnika KP Kine Xiua Jinpinga da na mjesto nesreće imaju najhitnije odjuriti sve potrebne snage i službe za spašavanje, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike