29 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Kremlj priprema naciju na dugi rat, provode se drakonske mjere mobilizacije

Kremlj priprema naciju na dugi rat, provode se drakonske mjere mobilizacije

Institut za proučavanje rata, američki think-tank, objavio je nove informacije o ruskoj invaziji u Ukrajini. Oni navode da ruske snage oko Kijeva jačaju obrambene položaje i pripremaju se za razmještaj topništva.

Ukrajinske snage odbile su kontinuirane ruske napore da zauzmu grad Izjum, jugoistočno od Harkiva, a ruske snage nisu provodile nikakve druge ofenzivne operacije na sjeveroistoku Ukrajine.

Institut za proučavanje rata navodi da Rusi nastavljaju polagano, ali postojano napredovati prema Luganskoj oblasti i oko Mariupolja.

Ukrajinski glavni stožer izvijestio je po prvi put da Kremlj priprema svoje stanovništvo za “dugi rat” u Ukrajini i provodi drakonske mjere mobilizacije koje uključuju i regrutaciju i raspoređivanje pripadnika mladih vojnih organizacija u dobi od 17-18 godina.

Ukrajinska vojna obavještajna uprava dodatno je izvijestila 20. ožujka da je ruski ministar obrane Sergej Šojgu potpisao naredbu za prijem osoblja Unarmije (Ruska omladinska vojska) u dobi od 17 do 18 godina da se bori u Ukrajini, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike