24.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava "Širite ljubav!": Kupnjom ulaznice pomaže se životinjama u zoo vrtu u Ukrajini

“Širite ljubav!”: Kupnjom ulaznice pomaže se životinjama u zoo vrtu u Ukrajini

Brojni pojedinci i udruge pomažu ljudima u Ukrajini, ali isto je tako organizirana i pomoć za životinje koje su ostale u ratom pogođenoj zemlji. Osim kućnih ljubimaca, pomoć je potrebna i životinjama u zoološki vrtovima, a u Facebook grupi Ukraine Animal Rescue Information pozivaju sve da kupnjom ulaznice za zoo daju svoj doprinos u kupnji hrane za životinje, kao i za brigu o njima.

Rat u Ukrajini ostavio je i veliki broj životinja bez hrane, skrbi i domova. Mnoge zemlje otvorile su svoje granice za prihvat kućnih ljubimaca ljudi koji su morali pobjeći iz svoje domovine, kako bi i oni bili zbrinuti i na sigurnom.

Neizvjesna je i sudbina životinja u zoološkim vrtovima od kojih su neki zatvoreni, no brojni pojedinci, volonteri i ostali daju sve od sebe da im se osigura hrana kako bi preživjele. Svakodnevno se smišljaju novi načini kako pomoći životinjama u ratom pogođenoj zemlji.

Facebook grupa Ukraine Animal Rescue Information u kojoj se mogu pronaći sve informacije o tome kako pomoći životinjama u Ukrajini, objavila je apel za kupnju ulaznica za zoološki vrt u Mikolajivu, gradu na jugu Ukrajine koji je danima pod napadom.

Zoološki vrt u Mikolajivu moli javnost da kupi ulaznice kako bi spasili životinje od gladi. Možda nećete imati priliku posjetiti zoo, ali životinje će osjetiti vašu ljubav i vaša donacija može pomoći u osiguravanju njihove sigurnosti. Pomoć trebaju i zoološki vrt u Kvivu i delfinarij u Harkivu – širite ljubav!, poručuju iz Facebook grupe.

Donatorske ulaznice za zoološki vrt u Mikolajivu, koji je zatvoren za posjete, mogu se kupiti po cijeni od 25, 60 i sto ukrajinskih grivnji (šest, 14 i 24 kune). Interes za ulaznicama je velik te su za neke dane već rasprodane, što pokazuje da mnogi žele pomoći te barem na taj način dati priliku za preživljavanje životinjama koje pate u vrtlogu rata, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike