21 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović odlikovao glavnu tajnicu Ureda predsjednika Mirjam Katulić

Milanović odlikovao glavnu tajnicu Ureda predsjednika Mirjam Katulić

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je glavnu tajnicu Ureda predsjednika Mirjam Katulić Redom kneza Branimira s ogrlicom za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske i njezina odnosa s drugim državama.

Uručujući odlikovanje gospođi Katulić, predsjednik Milanović rekao je kako je ovo jedan od rijetkih trenutaka kada dodjeljuje odlikovanje osobi s kojom je godinama surađivao, najprije u Ministarstvu vanjskih poslova, a protekle dvije godine i u Uredu Predsjednika.

Dužnost Glavne tajnice Ureda predsjednika Republike, koju gospođa Katulić obnaša posljednjih dvanaest godina, „složena je, delikatna i komplicirana s obzirom na sve silnice u odnosima između ove institucije i institucija koje imaju izvršnu vlast i koje upravljaju novcem“, rekao je predsjednik Milanović. „I što je manje vidljiv i što se o njemu manje priča, a što više posao ide, time je taj posao bolje odrađen i ja taj posao ocjenjujem najvišom ocjenom“, dodao je predsjednik Milanović zaključivši kako ovim odlikovanjem hrvatska država i on osobno, kao Predsjednik Republike, izražavaju zahvalnost gospođi Katulić na svemu što je učinila.

Gospođa Mirjam Katulić imenovana je na dužnost Glavne tajnice Ureda predsjednika Republike Hrvatske 2010. godine Odlukom Predsjednika Republike Hrvatske. Do dužnosti Glavne tajnice u Uredu predsjednika Republike, od 1994. godine, bila je zaposlena u Ministarstvu vanjskih poslova gdje je radila na rukovodećim poslovima u Tajništvu Ministarstva, a 2003. g. imenovana je na dužnost tajnice ministarstva. Uz tu dužnost, Odlukom Vlade Republike Hrvatske, 2001. godine bila je imenovana zamjenicom voditeljice, a od 2005. do 2010. i voditeljicom Zajedničkog odbora za sukcesiju diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ. Odlukom Predsjednika Republike Hrvatske, 2006. godine postavljena je u zvanje veleposlanice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. 2009. godine postala je čelnicom Uprave za potporu procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji pri Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. Istovremeno je sudjelovala u radu više stručnih odbora, povjerenstava i komisija.

Zahvalivši na odlikovanju gospođa Katulić kazala je kako se uvijek trudila raditi maksimalno profesionalno i marljivo. „I zahvaljujem Bogu što sam cijelo to vrijeme, do danas, sačuvala osjećaj entuzijazma da radim nešto korisno. Zapravo, da svi skupa radimo nešto dobro i kvalitetno za naše zajedničko bolje sutra. Stoga sam i malo iznenađena ovim odlikovanjem jer mislim da bi to ponašanje trebalo biti redovno ponašanje svih nas“, poručila je gospođa Katulić.

Najnovije

Još iz rubrike