Milana Vlaović: ‘Od vrijeđanja Vlatke Pokos do nasilja prema ženama samo je jedan korak’

Vlatka Instagram

Spisateljica i kolumnistica Milana Vlaović Kovaček (51) na društvenim se mrežama osvrnula na Vlatku Pokos (51), koja je prošlog vikenda ispala iz showa ‘Ples sa zvijezdama’. Ostala je šokirana zlim komentarima ljudi.

– Dan poslije emisije punih 45 minuta provela sam čitajući članke i komentare vezane uz njeno ispadanje. Nakon 20 minuta osjećala sam mučninu. Mržnja prosuta po Vlatki Pokos bila je epskih razmjera, ne mogu se sjetiti kradljivca, ubojice ili silovatelja koji je bio toliko omražen i kritiziran – napisala je Milana na svom Facebook profilu.

Ljudi naprosto vole mrziti žene te im ništa ne mogu oprostiti, kaže Milana. Posebice ako u jednom trenutku posjeduju iznimnu ljepotu vrijednu zavisti i nešto nalik na savršeni život.

– Iako ta slika može biti potpuno lažna, onda postoji velika vjerojatnost da uđete u kategoriju one koju će javnost zauvijek mrziti – dodala je.

Vlatku smatra jednom od tih žena, iako, kako kaže, povremeno se i sama nudi zlim jezicima. Poput mnogih političara, kaže, ne može izdržati da o sebi ne kaže nešto pohvalno, a druge, tvrdi Vlaović, često omalovažava i kudi.

– Još uvijek nije shvatila da je takav narativ od strane jedne žene beskrajno iritantan – napisala je Milana.

Milana tvrdi kako Vlatka i njezin partner Mateo Cvenić nisu bili najgori plesači i da je njezine plesne kvalitete u konačnici nisu koštale.

– Gnjusne primjedbe o njenom izgledu ne stoje, Vlatka za svoje godine izvrsno izgleda. Kako je od njezina izgleda mržnja krenula, na njemu mora i završiti, moraju joj poručiti da nije ono što je nekad bila – tvrdi Milana koja je primijetila kako su Vlatki žene, koje su starije od nje pisale da je stara.

– Likovale su i uživale nad njenim ispadanjem. Druge su joj poručivale da je isfrustrirana sponzoruša i neka se vrati u Kanadu, kad toliko mrzi Hrvatsku – oštro je osudila Milana.

No, kaže kako ima nečeg u Vlatki što pokreće emocije u ljudima. Sekunda u kojoj se spomene njezino ime, tvrdi Milana, postaje ogledalo njihovih projekcija.

– Visina do koje se nekad vinula, kad je bila najljepša i najpopularnija iako je imala dvije hit pjesme, vođenje emisija poput “Sedme noći” i drugih glamuroznih formata u 90-ima, njene svima vidljive karte koje je dobila i javna partija koju je s njima odigrala, učinile su je ogledalom u kojem mnogi vide razloge za zluradost i mržnju, zbog vlastitih životnih promašaja i propusta – dodala je.

Gajiti mržnju prema ženi koja nikome nije učinila zlo, osim sebi, kaže, ozbiljna je društvena patologija.

– Od verbalnog nasilja i javnog vrijeđanja Vlatke Pokos, koja će se vratiti u Kanadu, do nasilja prema nekoj ženi koja je blizu – samo je jedan korak – napisala je, piše 24sata.hr.

Share This Article