20.6 C
Zagreb
Naslovnica Tech Anonymousi hakirali ruske kamere i streamaju uživo

Anonymousi hakirali ruske kamere i streamaju uživo

Hakerska skupina Anonymous prva je objavila rat Vladimiru Putinu nakon što je prije 22 dana krenuo u invaziju Ukrajine. Na meti su im građani Rusije, čije su kamere hakirali, i sada svatko može zaviriti u ono što se događa na ruskim ulicama, u restoranima, poslovnim prostorima…

Hakeri su upali i u nadzorne kamere obiteljskih kuća, pa je cijeli svijet mogao gledati u domove ruskih civila, no naknadno su se predomislili i odlučili ukloniti pristup tim kamerama kako bi zaštitili privatnost ljudi.

Na stranici koju su postavili za ovu svrhu i nazvali je Iza neprijateljskih linija – uživo opisali su kako im je cilj osvijestiti rusku naciju o tome što se događa u Ukrajini te im poručuju da im državna propaganda ispire mozak.

Gotovo 150 milijuna Rusa ne zna istinu o razlozima i tijeku rata u Ukrajini. Hrani ih se propagandom iz Kremlja. U Rusiji nema slobodnih medija, a internet je cenzuriran. Mi imamo mogućnost da pokušamo prenijeti direktnu poruku ljudima u porobljenoj zemlji, objašnjavaju Anonymousi razloge pokretanja stranice. Poručuju i Rusima kako će im cijeli svijet pomoći ako se odluče na borbu protiv diktatora, piše zimo.dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike