19.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Rusi optužuju da su ukrajinske masovne grobnice u Mariupolju iscenirane: 'Bilo je...

Rusi optužuju da su ukrajinske masovne grobnice u Mariupolju iscenirane: ‘Bilo je takvih slučajeva u Jugoslaviji’

Tvrde i da ukrajinska strana ‘distribuira krivotvorene materijale u medijima provodeći ih kao snimke masovnih grobnica civila koji su navodno poginuli od posljedica topničkog granatiranja i zračnih napada’

Informacijski rat koji vode Ukrajina i Rusija zahvatio je i Hrvatsku.

Bivši zamjenik ministra obrane i glasnogovornik zapovjedništva “narodne milicije” samoprozvane tzv. Narodne Republike Donjeck Eduard Basurin iznio je optužbe na račun masovnih grobnica u Mariupolju kako bi pokopala ostatke ukrajinskih snaga sigurnosti i “nacionalista” koji su poginuli tijekom “neprijateljstava”, piše 24sata.

“Narodna milicija” proruske separatističke države na Telegramu tvrdi da su ukrajinski vojnici “izveli inscenirano fotografiranje i videosnimanje masovne grobnice s ukupnim brojem do 1300 mrtvih”.

Tvrde i da ukrajinska strana “distribuira krivotvorene materijale u medijima provodeći ih kao snimke masovnih grobnica civila koji su navodno poginuli od posljedica topničkog granatiranja i zračnih napada tijekom specijalne vojne operacije”.

„Takve stvari često su se koristile u ratovima nakon sloma bipolarnog svijeta. Bilo je takvih slučajeva u Jugoslaviji, to su inscenirali bosanski Muslimani, Hrvati da diskreditiraju Srbe. Bilo je puno takvih slučajeva. Ukrajinska strana misli da može igrati na tu kartu, ali Rusija je predvidjela svaki potez“, kazao je Ivan Konovalov, vojni stručnjak i politolog, za ruski radio Sputnik, piše rtl.hr.

Najnovije

Još iz rubrike