18.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Milanović o preletu zrakoplova i Plenkoviću: O motivima za takvo seljačko...

VIDEO Milanović o preletu zrakoplova i Plenkoviću: O motivima za takvo seljačko ponašanje zaključite sami

Predsjednik Zoran Milanović reagirao je na prelet aviona.

“Do incidenta je došlo tako da je premijer otišao na nosač aviona, i tamo se osobno dogovarao s nekim admiralom, koji je peti u redu zapovijedanja u Francuskoj, pred načelnikom Glavnog stožera i pred svojim kućnim ljubimcem ministrom i naravno da je to onda načelnik Glavnog stožera, koji je vojnik, odobrio”, rekao je Milanović.

“Onda su avioni preletjeli u vrijeme kad je premijer imao pressicu. Takve stvari neću dopuštati, a o motivima za takvo seljačko ponašanje, zaključite sami”, rekao je Milanović.

“Nerad, nekompetencije, neznanje, neozbiljnost sustava ne mogu biti izgovor za ovakvo ponašanje”, rekao je Milanović.

Upitan za poruku saveznicima, Milanović je rekao da su oni dobrodošli, ali ne u centru Zagreba.

“Nadam se da su i Remetinec nadlijetali u tom grubom, orgijastičkom preletu”, rekao je Milanović.

“Neka suradnja započne, ali ne iznad centra ne samo Zagreba, Rijeke ili Splita, nego i Vinkovaca”, rekao je Milanović.

Da sam ja bio na tom nosaču aviona, to se ne bi dogodilo. Premijeru to ne bi palo na pamet napraviti. On je otišao tamo s namjerom da to organizira”, rekao je.

“Kakva je to fenomenologija duha. Kad kažem da treba nabaviti PZO sustave, onda odmahnuje rukom. A svaki vikend se može ići na nosač aviona i raditi stranačke fešte”, rekao je.

“To treba raditi tamo gdje je opasnost najmanja. Da se ne ugrožavaju životi, građevine, ali i živci”, rekao je Milanović.

Rekao je da na istragu o padu drona gleda s prijezirom i čuđenjem. “Oni laprdaju kao na Dolcu. Zašto, ja ne znam”, rekao je. “Onda se javio glavni tajnik NATO-a, on o tome ništa ne zna. Plenković zna, ja znam, ja šutim”, rekao je.

“Letjelica je došla s teritorija Ukrajine, tisuću posto. Nećemo uspjeti iskamčiti ničije priznanje, ni ukrajinsko ni rusko, da je baš od njih došla”, rekao je Milanović, prenosi N1.

MORH o preletima i Milanoviću: Hranja se dovodi u apsurdnu situaciju

Najnovije

Još iz rubrike