29 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo RTL-ova reporterka u Madridu uoči dolaska premijera Plenkovića: 'Dolazi po odgovore o...

RTL-ova reporterka u Madridu uoči dolaska premijera Plenkovića: ‘Dolazi po odgovore o dronu i to u bazu koja nas nije upozorila’

Iz te bate nadgledaju i hrvatsko nebo te imaju snagu izdati naredbu da se dignu vojni avioni i eventualno sruše letjelice

Sutra će premijer Andrej Plenković biti u službenoj posjeti NATO-ovoj vojnoj bazi kraj Madrida gdje bi trebao dobiti više informacija o dronu koji se srušio u Zagrebu.

RTL-ova reporterka Leona Šiljeg javila se iz Madrida s informacijama o tome što se očekuje od posjete premijera NATO-ovoj bazi. Kakve odgovore očekuje?

“O tome kako je letjelica završila u Hrvatskoj i da nas nitko o tome nije obavijestio. Premijer će sutra u NATO-ovu bazu, koja je 20-ak kilometara od Madrida, doći u 9 sati ujutro i ondje se sastati s glavnim zapovjednikom vezano uz nadzor zračnog prostora. Doći će s njim i predstavnici Hrvatskoj ratnoj zrakoplovstva koji će u bazi ostati cijeli dan kako bi dobili odgovore na brojna pitanja. Upravo iz te baze mogla je stići zapovijed obavijest o podizanju borbenih aviona, presretanju i ako je potrebno rušenju letjelice”, izvijestila je RTL-ova reporterka.

Nastavila je kako do toga nije došlo te da se postavlja pitanje kako je letjelica mogla proći kroz zračni prostor, ne jedne, nego dvije članice NATO-a, Rumunjske i Mađarske, i završila u trećoj.

“Pitanja je puno, u toj bazi radi 200-tinjak ljudi iz 17 zemalja, među njima ima i Hrvata. Ovo je jednodnevni posjet. Nakon posjeta vojnoj bazi, pet do 12 premijer će doći ispred zgrade španjolske vlade, ondje će se sastati sa svojim kolegom Pedrom Sánchezom”, rekla je Leona Šiljeg.

Ovo je uzvrati posjet jer je on bio u Hrvatskoj u listopadu prošle godine. Nakon radnog ručka slijedi susret s kraljevskom obitelji, a sve će završiti u 19 sati u Hrvatskom veleposlanstvu gdje će se premijer Plenković susresti i s hrvatskom zajednicom, piše rtl.hr.

Najnovije

Još iz rubrike