24.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Kremlj je švedsku verziju neutralne države u Ukrajini nazvao mogućim kompromisom

Kremlj je švedsku verziju neutralne države u Ukrajini nazvao mogućim kompromisom

Glasnogovornik predsjednika Dmitrij Peskov rekao je da se sada raspravlja o austrijskoj ili švedskoj verziji demilitarizirane države, prenosi ruska državna agencija TASS.

Sada se raspravlja o austrijskoj ili švedskoj verziji demilitarizirane države u Ukrajini, to se može promatrati kao kompromis. To je u srijedu novinarima priopćio tiskovni tajnik predsjednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov.

Ranije je pomoćnik ruskog predsjednika Vladimir Medinski rekao da Kijev predlaže stvaranje austrijske ili švedske verzije demilitarizirane države u Ukrajini. S tim u vezi, novinari su pitali je li Kremlj zadovoljan ovom varijantom demilitarizacije. “Ova opcija, o kojoj se doista sada raspravlja i koja se može promatrati kao određeni kompromis”, odgovorio je Peskov.

Peskov nije govorio o švedskoj verziji mogućeg kompromisa s Ukrajinom. “Radije ne ulazim u detalje. Još jednom želim naglasiti da je u kontekstu pregovora koji su u tijeku, daljnje detaljiziranje ove teme je nemoguće”, objasnio je.

“Situacija oko Ukrajine može se poboljšati postizanjem sporazuma na pregovorima između ruskog i ukrajinskog izaslanstva”, dodao je Peskov.

Ranije je State Department rekao da su Sjedinjene Države spremne pregovarati s Rusijom ako bi bilo korisno smanjiti napetosti u situaciji oko Ukrajine, piše TASS.

Najnovije

Još iz rubrike