20.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Čačić o preletu zrakoplova: Niti sam se uznemirio, niti mi pruža sigurnost...

Čačić o preletu zrakoplova: Niti sam se uznemirio, niti mi pruža sigurnost što ovi tu lete

Šef Reformista, Radimir Čačić, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao aktualne političke teme.

Na sastanku vladajuće koalicije spomenuta je bila i tema pada letjelice, kao i preleta borbenih zrakoplova te francuskog nosača aviona.

“Različiti ljudi su to različito komentirali. Ja sam odmah rekao da o tome nisam rekao ni riječ niti ću reći, jer ja o tome nemam pojma. Rekao sam im, ajmo mi, ljudi, razgovarati o mjerama u poljoprivredi, robnim rezervama, strahu od gladi, energetika, nafta, plin, ludo poskupljenje struje. Ja slučajno o tome nešto znam, a o ovome nemam pojma”, rekao je Čačić.

Govoreći o predsjedniku Zoranu Milanoviću, koji je, komentirajući prelet borbenih aviona iznad Zagreba, rekao da treba zaključiti koji su motivi “takvog seljačkog ponašanja”, Čačić je rekao da je siguran da je predsjednik uvjeren u ono što govori.

“On je u ovo što je rekao sasvim uvjeren. Bilo to ponašanje etiketirano ovakvim ili onakvim, ni jedno ni drugo nije dobro ni korisno i nije trenutak za takvo ponašanje i obojica dijele odgovornost”, rekao je Čačić, komentirajući Milanovića i Plenkovića.

“Vojska se sasvim sigurno politizira s obje strane. Plenković je procijenio da je sad trenutak. Objektivno smo u ratnom stanju, kad po prirodi stvari predsjednik dobiva natproporcionalnu vidljivost i značaj u odnosu na ono što u mirnodopskim vremenima ima, pa onda je sasvim slučajno i on (Plenković op.a.) u toj priči, iako nema što tu tražiti, ali i on je onda tu na De Gaulleu, prelijeću Rafalei, a što mi imamo od protuzračne obrane? To nije bogzna što. Imamo što raditi na protuzračnoj obrani, ovo su geste koje su političkog karaktera, možda nekome pružaju sigurnost, meni ne. Niti sam se uznemirio, niti mi pruža sigurnost što ovi tu lete”, rekao je Čačić.

Upitan o ministru Josipu Aladroviću, Čačić je rekao da je to jednostavna stvar.

“Cijela ta priča ne ukazuje na to niti da je čovjek primio mito, niti ih tko tereti za to, puno toga ima, što ne znači da u ovoj zemlji nema kriminala koji se mjeri stotinama milijuna, korupcije koja se mjeri ozbiljnim novcem. Ovdje se bavimo kikiriki temama, ja sam sretan da se time bavimo, konačno smo došli do kikiriki tema. Da su ovakve teme, na kojima se gube izbori ili političke karijere, bile na tapetu prije dvije, tri, deset, petnaest godina, bilo bi puno bolje ovoj zemlji. Do jučer je svaki prosječni načelnik, gradonačelnik, župan, o ministru da i ne govorim, mislio da je to razlog – pa zašto smo tu, ako ne možemo pomoći svojima, ali nije to baš tako”, rekao je Čačić, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike