20.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Kod Kijeva poginuli snimatelj Fox Newsa i mlada ukrajinska novinarka

Kod Kijeva poginuli snimatelj Fox Newsa i mlada ukrajinska novinarka

Pierre Zakrzewski, 55, i Oleksandra Kuvšinova, 24, poginuli su kada je njihovo vozilo pogođeno u Horenki, na periferiji Kijeva, piše BBC.

Njihov kolega, 39-godišnji Benjamin Hall, ranjen je u incidentu i ostaje u bolnici.

Izvršna direktorica Fox Newsa Suzanne Scott rekla je da je to bio “dan koji slama srca” za organizaciju.

“Pierre je bio fotograf ratne zone koji je pokrivao gotovo svaku međunarodnu priču za Fox News od Iraka preko Afganistana do Sirije tijekom svog dugog rada s nama”, rekla je.

Terenska producentica za Fox Yonat Friling rekla je da je Kuvšinova radila s timom posljednjih mjesec dana i da je “odradila briljantan posao”.

“Izgubili smo prekrasnu hrabru ženu”, rekla je Friling. – Voljela je glazbu i bila je duhovita i ljubazna, piše BBC.

Ranije:

Snimatelj Fox Newsa Pierre Zakzewski, koji ima dugogodišnje iskustvo rada na žarištima diljem svijeta, poginuo je u granatiranju u blizini Kijeva, a još jedan novinar hospitaliziran je s ozljedama.

To stoji u objavi na službenoj stranici TV kanala, prenosi Ukrinform.

“Iskusni snimatelj Fox Newsa Pierre Zakzewski preminuo je u ponedjeljak od posljedica zapaljenja njegovog automobila u selu Gorenko u blizini Kijeva”, izjavila je u utorak izvršna direktorica Fox News Media Suzanne Scott.

Još jedan reporter američkog kanala, Benjamin Hall, koji je radio sa Zakzewskim kao novinar i prikupljao informacije za vijesti, također je upucan i ranjen. Hospitaliziran je i liječen.

“Pierre je radio s kamerom u borbenim zonama i pokrivao gotovo sve međunarodne vijesti za Fox News od Iraka do Afganistana i Sirije tijekom svog dugog rada ovdje”, rekao je glavni direktor kanala.

Kako je izvijestio Ukrinform, voditelj Fox Newsa John Roberts rekao je u ponedjeljak da je novinar kanala ozlijeđen u blizini Kijeva dok je izvještavao o ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Dan prije, u Irpenu, ruska vojska pucala je i ubila novinara Timea Renaulta Brenta Anthonyja, rođenog 1971. godine. Od ozljeda glave preminuo je na licu mjesta. Drugi novinar, Juan Diego Arredondo, rođen 1975., ranjen je iz vatrenog oružja i evakuiran u bolnicu Okhmatdyt u Kijevu.

Najnovije

Još iz rubrike