Devet najčudnijih stvari koje su psi progutali

Ilustracija unsplash

Psi vole jesti neobične i nerijetko odvratne stvari. Nažalost, ponekad će se dogoditi da će progutani predmet izazvati probleme pa će biti potrebna pomoć veterinara. Stoga nije čudno da su se veterinari nagledali čudnih stvari u želucima pasa. No koje su najčudnije?

Veterinarka Diana Rice iz New Yorka otkrila je za The Dodo čemu je ona svjedočila. Iza nje su nebrojene endoskopije kojima je vadila neobične predmete iz utrobe pasa, među kojima su:

Cijela rola vrećica za izmet

“Vlasnica je vidjela svog šestogodišnjeg zlatnog retrivera kako jede cvijeće. Pristala je na endoskopiju, kojom su utvrdili da se psu u želucu nalazi narančasti plastični materijal. Isprva nam nije bilo jasno što je to, potrajalo je dugo dok ga nismo izvukli. Kad sam primila jedan kraj, shvatili smo da su to narančaste vrećice za izmet. Osjećala sam se kao mađioničar koji izvlači dugačak šal iz šešira”, ispričala je.


Dude varalice

“Imala sam više pacijenata koji baš vole jesti dude varalice. Mislim da jednostavno oni žele biti bebe u kući”, kaže. Dodala je da je jednom vlasnik morao oprati i sterilizirati dudu nakon što su je izvukli iz psa jer beba nije htjela prihvatiti nijednu drugu.

Kamenje

“Možda zbog boje, možda jer je tvrdo. No psi baš vole jesti kamenje, a ja ne znam zašto”, kaže veterinarka.


Igračke u obliku pasa

“Vlasnica je došla jer je njen bigl nekoliko puta povratio. Bila je uvjerena da nije pojeo ništa što nije smio. Odlučili smo provjeriti na rentgenu, a on je pokazao da je u želucu igračka. Obavili smo endoskopiju i u želucu našli malog gumenog psa”, ispričala je veterinarka.

Na kraju je vlasnica uzela igračku i račun te najavila da će ih pokazati svojoj djeci da ih nauči da moraju skupljati igračke za sobom.

Čarape

Manje čarape uspjet će povratiti, no par većih morat će iz želuca izvlačiti veterinar.

Kondomi

“Vidjela sam puno pasa koji su pojeli kondome, a na sreću kod većine povraćanje odradi posao. Ipak, razgovor s vlasnicima u ovom je slučaju dosta nezgodan, naročito ako su kondomi korišteni”, ispričala je Rice.

Igračke koje pište

“Šestomjesečni ovčar je razvalio igračku i zaključio da je pisak najukusniji dio”, otkrila je veterinarka.

Gumeni morski pas

U ovom slučaju pas je skoro prošao cijelu operaciju, no Diana Rice ušla je u ordinaciju nekoliko minuta ranije. Kad je čula što je pas progutao, odlučila je pokušati izvući igračku bez rezanja. Na kraju je uspjela uloviti za rep i spasiti psa od operacije.


Igračke od užeta

I ovaj pas je spašen od operacije, no spasio se sam. Čak je i Rice bila svjesna da će morati operirati, no netom prije davanja anestezije pas je pokakao cijelu igračku, piše index.hr.

Share This Article