Hrvatski napadač potpisao profesionalni ugovor za Bayern, priključio se prvoj momčadi

Gabriel Vidović foto screenshot Bayern

Gabriel Vidović je drugi Hrvat u prvoj momčadi Bayerna ove sezone.

Sjajne vijesti za hrvatski nogomet stižu iz Njemačke. Mladi 18-godišnji hrvatski napadač Gabriel Vidović potpisao je za Bayern do 2025. godine.

Vidović je već nekoliko godina član Bayernove škole nogometa, a jedan je od rijetkih s kojim je Bayern potpisao profesionalni ugovor. Nedavno je to napravio i s Josipom Stanišićem, 20-godišnjim Hrvatom koji može igrati na svim pozicijama u obrani.

Vidović je veliki talent, a Bayern ima velike planove s njim. Vidović može igrati na poziciji napadača i ofenzivnog veznjaka, pa je to dobra stvar i za Vatrene, kojima uvijek treba širina u napadu.

Trenutno nastupa za U-19 reprezentaciju Hrvatske, a uskoro će dobiti i poziv za U-21 reprezentaciju Igora Bišćana. Ako nastavi s dobrim napretkom i golovima, čeka ga poziv Zlatka Dalića za A vrstu.


Nevjerojatan dobitak za Vatrene

Hrvatska ima problem prave špice, a Vidović bi mogao riješiti te probleme hrvatske reprezentacije, koja je danas pokrivena s nekoliko sjajnih igrača na svim pozicijama, a traži se nasljednik Kramarića i Livaje za budućnost.

Hrvatska, uz Vidovića, ima i Roka Šimića, koji je nedavno ostvario transfer od četiri milijuna eura u RB Salzburg iz Lokomtive.

Nahvalio ga Salihamidžić

”Gabriel Vidović je igrač koji je tehnički vrlo talentiran i stvara veliku prijetnju protivničkim golmanima. S nama je šest godina, prošao je odličnu obuku u školi FC Bayerna i trebao bi napraviti sljedeći korak s našim profesionalcima”, rekao je Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayerna.

Tko je Gabriel Vidović?

Vidović je prije 18 godina rođen u Augsburgu. Njegov otac Zoran, rodom iz Žepča, napustio je BiH i potražio bolji život u Njemačkoj 1995. Nogomet je počeo trenirati zbog tate, koji obožava nogomet, a i on ga je trenirao. Već s devet godina su ga zapazili skauti Bayerna, no obitelj je odlučila da će ostati još neko vrijeme u Augsburgu.

Idol mu je Modrić

Bayern tu nije odustajao. Opet su ga zvali kada je napunio 12 godina i taj poziv se nije mogao odbiti, te se preselio u München. Među hrvatskim nogometašima idol mu je Luka Modrić, ali obožava gledati i Nikolu Vlašića. Od stranih igrača mu je drag Lionel Messi, no Modrić je ipak Modrić.

Vidović danas nastupa za drugu momčad Bayerna i ove sezone u 20 utakmica ima 12 golova i sedam asistencija, a uskoro bi trebao debitirati i u prvoj momčadi. Sjedio je na klupi protiv Salzburga u Ligi prvaka, piše gol.dnevnik.hr.

Share This Article