21.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Medved: Pozivam DORH da jasno komunicira za što terete pojedine osobe. Na...

Medved: Pozivam DORH da jasno komunicira za što terete pojedine osobe. Na osnovu medijskih istupa moramo izraziti opravdanu sumnju

Ministar branitelja Tomo Medved nakon Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a o aferi koja je potresla Banske dvore razgovarao je s RTL-ovim reporterom Borisom Miševićem.

Medved je kazao da izbora neće biti i da su Vlada i vladajuća koalicija stabilne.

“To ćemo u konačnici potvrditi i sutra kad imamo sastanka s koalicijskim partnerima. Izbori su bili prije dvije godine, HDZ je dobio mandat, opravdao ga je noseći se sa svim krizama koje smo imali”, kazao je.

Komentirao je i može li Boris Milošević i dalje biti potpredsjednik Vlade.

Prije svega ovdje treba dati osvrt na ono što se događalo od subote ujutro pa na ovamo. I potpredsjednik Milošević i ministar Aladrović i druge osobe koje se spominju u javnom prostoru su tema za koje se provlači kroz medijski prostor, ne znamo za što ih se tereti”, kazao je Medved.

Na pitanje sumnja li da su objavljene stvari istinite kazao je: “Želim pozvati DORH da u ovoj ali i u svim drugim situacijama nakon što provedu proces jasno komuniciraju za što se pojedine osobe terete jer na osnovu medijskih istupa moramo izraziti sumnju da su pojedini mediji na neovlašteni protuzakoniti način u posjedu poluinformacija ili informacija. Na osnovu tih iznesenih medijskih natpisa nećemo iznositi odluke”, kazao je.

Komentirajući Miloševićevo davanje mandata na raspolaganje, Medved je kazao da je to moralni čin.

“Ako ćemo konkretno u meritum stvari, ovdje se u medijima spominju predmeti iz 2018. godine, opravdano sumnjamo u razmjer djela koja se spominju i postupanje koje je primijenjeno u pogledu privođenja ministra Horvata, a i proširenje, odnosno sadržaj optužnice koji se odnosi na veći broj dužnosnika. Pričekajmo da se priopći Miloševiću, Aladroviću i drugim osobama kako bi se donosile relevantne odluke”, kazao je.

Na pitanje hoće li Vlada ići u veću rekonstrukciju, Medved je kazao da su primarno razgovarali je imenovanje novog ministra graditeljstva kako bi se nastavio proces obnove.

“Jedna od postavki koja je bila preduvjet za to je produžetak roka povlačenja sredstava iz Europskog fonda solidarnosti. Očekuje se imenovanje novog ministra i obnova Banovine i Zagreba. Obzirom da su osigurana financijska sredstva, da je uspostavljen okvir glede obnove, intenzivirat ćemo je, a što se tiče Banovine, mogu iz prve ruke potvrditi da smo tamo učinili ogromne iskorake, da je tamo započela ozbiljno izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća, obnova kuća, a u narednih nekoliko dana započet će izgradnja višestambenih zgrada”, kazao je Medved, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike