Zubčić: Nisam zadovoljan, ali idemo optimistično dalje

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je 18. mjesto u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

– Drugu vožnju sam bolje odradio, imao sam i bolji osjećaj. To će biti bolje i na kameri. Za mene su gotove Olimpijske igre, ne baš najuspješnije. Međutim, ima još utrka do kraja sezone i idemo optimistično dalje, rekao je Zubčić nakon utrke za HRT.

Nakon desetog mjesta u veleslaloma i sada 18. ostaje dojam da Zubčić nije pokazao svoje najbolje skijanje na Igrama.

– Nisam zadovoljan, nije najbolje. Nisam bio ni u 15 danas pa neću dobiti ništa za startnu listu, možda bih bio u drugoj grupi u slalomu. Tako je, kako je. Dao sam sve od sebe, nisam se dobro snašao danas na ovoj stazi. Mislio sam da će biti puno bolje, rekao je Zubčić te dodao:

– Došao sam tu, super sam se osjećao. Dobro sam se skijao, treninzi su prošli dobro. Veleslalom je bio jako loš, pogotovo prva vožnja. Deseto mjesto ne zvuči loše, ali meni zvuči. Mislio sam da će slalom biti bolji, ali nije bio.

Sada se okreće novim izazovima u Svjetskom kupu.

– Još pet slaloma i tri veleslaloma do kraja sezone. Puno toga se još može napraviti, treba se sad odmoriti, trenirati i razvaliti do kraja sezone, zaključio je Zubčić.

– Ne mogu se žaliti. Druga vožnja nije bila optimalna, ali dao sam sve od sebe. Nije bila najbolja vožnja, ali dovoljna za 15. mjesto, to su bodovi i drago mi je, rekao je Samuel Kolega, danas najbolji Hrvat s 15. mjestom.

Matej Vidović doskijao je do 20. mjesta.

– Staza mi nije odgovarala, ali uvjeti su super, kao i organizacija. Jednostavno se nismo snašli. Slabija prva vožnja, bolja druga, ali nismo bili blizu onoga gdje bi htjeli biti, zaključio je Vidović, piše HRT.

Share This Article